Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz az angol...

Mennyire nehéz az angol szóbeli érettségi?

Figyelt kérdés
Nagyon kevés a szókincsem. Félek hogy emiatt keveset fogok tudni beszélni.

2012. jún. 15. 13:58
 1/5 anonim ***** válasza:
69%

nekem könnyű volt, előrehozottat tettem még októberben, most meg emelteztem. annyi tehetsz még hogy feliratosan nézz filmet, esetleg olvasgass angolul könyvet újságot, akármit.

ha nagyon sok időd van akkor cetlikre írd ki a tárgyakra az angol jelentésüket otthon

2012. jún. 15. 14:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Sokkal könnyebb mint egy középfokú nyelvvizsga. Nekem az már megvan régóta,én nem félek. Szerintem a legegyszerűbb szóbeli. Nézz angolul filmeket,sorozatokat,az sokat segít. Én is így frissítem magam néha. :)
2012. jún. 15. 14:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha kevés a szókincsed, akkor nem ártana pár jelzőt és melléknevet gyors betanulnod. Persze, az jó ha filmeket nézel feliratosan, de a filmes szövegekkel nem fogsz sokra menni érettségin. Nem mondom hogy nehéz, de például amikor kép összehasonlítás van, ott magadtól kell beszélni, és pl ha a vidéki életet hasonlítod össze a városi élettel, nem elég ha azt mondod hogy mit tudom én "because it's good/nice.
2012. jún. 15. 14:46
 4/5 A kérdező kommentje:
és a ketteshez vagy a 10%-hoz mennyit kell összekaparni?
2012. jún. 15. 15:40
 5/5 anonim ***** válasza:
pontosan nem tudom hogy hány pontot, de 3 részes ugye a szóbeli angolon, ha minden résznél legalább tudsz valamit mondani(2-3 mondatot) akkor már megvan a kettesed szerintem. nálunk először kihúztuk a tételt, abban a témakörben kaptuk jó pár kérdést, aztán a szituációs nehéz lehet ha nincs nagy szókincsed, és a legnehezebb szerintem a kép összehasonlítás, mert ott nem igazán kérdeznek, csak akkor ha már nagyon elakadsz.
2012. jún. 15. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!