Magyarázza meg rajzban az általános légkörzés rendszerének kialakulását és működését! Segít. Enétek, mert érettségi tétel?
Magyarázza meg rajzban az általános légkörzés rendszerének kialakulását és működését!
Sajnos nemtom, h mit kéne rajzolni, de ha le tudnátok magyarázattal rajzolni nagyon örülnék neki.
Előre is köszönöm és természetesen zöld kezet is adok :)
szia!
én is földrajzból érettségizek :D épp ezzel szenvedek. szerintem itt szimplán rajzold meg a földet, és kezdd el berajzolni a szélredszereket. húzd meg az egyenlítőt, térítőket, és oldalt cellás nyilakkal a szelek irányát, le, felszállását, haladási irányát :) de ha beírod google képkeresőbe, hogy általános cirkuláció, kihoz neked egy csomót :)
nemtudom mennyire tudsz angolul, de ez a hapsi nagyon jól lerajzolja :)
Szia!
3 dolgot jegyezz meg:
1. az egyenlítőn alacsony légnyomás van(aztán a térítőkön magas, majd megint alacsony és a sarkokon magas)
2. a levegő mindig a magastól az alacsony felé áramlik
3. a Coriolis-erő az é-i félgömbön jobbra, a délin balra térít
Ha ezeket megjegyzed nagyon könnyen le tudod rajzolni az ábrát! Sok sikert a vizsgán!
Nagyon örülök, h ennyien tudtatok segíteni. Ment mindenkinek a zöld kéz. Tudnátok még nekem segíteni? Az a baj, h a fele társadalomföldrajz és az a baj, h az EU-t és az ENSZ-t tanultok, de többet nem és még van 18 tételem. Ha elküldeném a tételcímeket, akkor tudnátok nekem segíteni? Sajnos én már 18-án szóbelizek és mindjárt itt van :S
És mégegyszer nagyon köszönöm a segítséget :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!