Miért csak kevés ember érti a matekot?
nem a rohanással van gond, nekem már feltünt.
általában a diákok előbb-vagy utóbb elérkeznek ahhoz a ponthoz, mikor a matek nem _egyértemű_.
órán értik, otthon már nem gyakorolnak (magamból kiindulva), max csak 1 hét múlva, vagy dolgozat előtt, mikor már a füzetet kinyitják, azt sem tudják, miről is volt szó az órán. a rendszeres gyakorlás elmélyíti a tudást, kialakul a logika, a rálátás, javul a feladatmegoldóképesség. pont a gimis matek az, amit még minden humán beállítottságú diák meg tudna csinálni ötösre, vagy négyesre, ha akarná. az elméletet matekon is meg kell tanulni, és azt is meg kell tanulni, hogyan kell őket alkalmazni. és persze koncentrálni is kell, figyelni, ami sokszor megerőltető, és nem hajlandó a diák, beletörődik kilencedikben, hogy ez neki nem megy, és inkább végigbukdácsolja az éveket, merthogy mások is így vannak..
Én úgy gondolom, hogy nem mindegy milyen szintű matematikáról beszélünk. Én középiskolában imádtam a matekot, szívesen foglalkoztam vele, értettem... Persze akkor is voltak mumus témakörök, amiken akármennyit ültem nem mentek, de szerettem.
Egyetemen a matek 1. még érthető volt, gyakorlással megcsinálható. A matek 2. már kevésbé érthető, de szintén rengeteg gyakorlással megcsinálható. Matek 3.-nál előjöttek azok a témák, amik középiskolában is mumusok voltak, csak egy sokkal magasabb szinten, amit már gyakorlással sem tudtam megérteni, szenvedtem, tanárhoz jártam és végül utolsó vizsgalehetőségemen sikerült átcsúsznom belőle. Tehát én úgy gondolom, hogy aki alapjáraton érti és szereti a matekot, annak sem feltétlenül mindig könnyű ez, hát még annak, akit nem érdekel az egész!
A többiben egyetértek, gyakorlás és odafigyelés kérdése!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!