Megéri orvosnak tanulni?
Az orvosi érdekel engem a legjobban (sőt talán egyes-egyedül ez a szak) már elég régóta, elég jó is vagyok biológiából. Fel sem merül bennem a kérdés hogy ezt szeretném-e tanulni és csinálni életem végéig, viszont ott van az a tény, hogy nincsenek megbecsülve Magyországon, és kevés pénzt kapnak. Engem nem motivál annyira a pénz, nem elsősorban az, viszont nekem nagyon fontos lenne ha már saját magamért fogok felelni, akkor ne kelljen nélkülöznöm semmit. Nem azt akarom ezzel mondani hogy 10 milliós autókkal akarok furikázni stb, egyáltalán nem akarok nagylábon élni, viszont szeretném ha nem kellene spórolnom soha se a kajával, se a fűtéssel, a melegvízzel stb...
Ti mit gondoltok erről? Mi a fontosabb? Tudom azt fogják néhányan mondani hogy ha egyáltalán felmerül bennem a kérdés ne menjek orvosnak, de nem ilyen egyszerű a helyzet..
igen, megéri
arra viszont számíts, hogy ez egy olyan szakma, ahol jó eséllyel 10-12 év tanulás után keresel elfogadható szinten.
Utána viszont a határ a csillagos ég (attól függően, mennyire vastag a hámréteg a kis pofidon)
Magyarországon nem éri meg.
Mármint én orvosnak tanulok, sosem bántam meg, de attól még tény, hogy nem éri meg.
Akkor tudsz megélni belőle normálisan, ha elfogadod a hálapénzt. De egy rezidesnek azt nem adnak, csak ha már szakorvos vagy.
Vagy ha nyitsz egy magánrendelőt, amihez megint csak szakvizsga kell, plusz tőke. Mert ugye a semmiből senki nem nyit rendelőt.
Ha normális fizetést akarsz, akkor külföld. Aztán megszeded magad és hazajössz, ha nagy a honvágy, vagy annyira magyarokat akarsz gyógyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!