Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak szín 5-össel lehet...

Csak szín 5-össel lehet orvosnak tanulni?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 2 éve fejeztem be a gimnáziumot és azidő alatt eszembe sem jutott, hogy valami "komolyabb" foglalkozásom legyen és emiatt nem is tanultam túlságosan jól, csak 3-as átlaggal. Az érettségire valamennyire összekaptam magam és a matek 3-ast leszámítva a történelem és biológia 4-es lett, a magyar és az angol 5-ös. Furcsa módon, ahogy befejeztem a gimnáziumot, elkezdett érdekelni minden, ami addig egy cseppet sem. Például a kémia és az orvoslét. Most egy olyan kérdésem lenne.. nem éltem bele magam és ha lehetséges is lenne, lehet erőm sem lenne elkezdeni, stb... de, ha esetleg mégis megpróbálnám, lenne bármiféle továbbtanulási esélyem (bármilyen, akár fizetős is), hogy orvos lehessem belőlem? Házi, gyerek vagy bőrgyógyász, ezekben gondolkodnék, ha...
2010. júl. 30. 10:46
 1/9 A kérdező kommentje:
Esetleg merre fele mehetnék még ilyen érettségi eredménnyel? Még a biológia és a földrajz is érdekel. Van esélyem bármelyik fele is? Mert egy hónap munka után kijelenthetem, az eladósdi nem nekem való...
2010. júl. 30. 10:50
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
ötös és emelt szintű kell hozzá. Tedd le a felvételi tárgyakat újra és duplázz (akkor nem számítanak be a rossz jegyeid) és legalább 1 nyelvvizsga is kell hozzá
2010. júl. 30. 10:50
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
Ja meg vagy pár millácska, mert nem csak a tandíjra kell ám költeni egy suliban..
2010. júl. 30. 10:53
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát a két felvételi tantárgyadnak legalább 90% körül kell lennie(biológia és fizika,vagy kémia),akkor mást nem fognak nézni,de ezek közül az egyiknek emelt szintűnek kell lennie,különben esélyed sincs,na meg azt hiszem ez alapkövetelmény.De így is még csak 400 pontod lenne,szóval kell még plusz pont,vagy még egy emelt szintű,vagy nyelvvizsga.Nézd meg felvin a ponthatárokat.
2010. júl. 30. 12:08
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Idén a SOTE-ra 434 kellett, a többihez olyan 418.

Nálad csak a duplázás jöhet szóba, vagyis a két felvételi tárgy százalékának a kétszeres szorzata.

Kémia, biosz, fizika, ezek közül lehet választani.

pl: 1 közép kémia 90% és egy emelt biosz 90% +egy közép nyelvvizsgával felvettek volna a SOTE-ra.

Azonban jöővre nem ennyit fog érni a nyelvvizsga stb. Érdemes minél jobbat írni, mert a pontokat nem lehet előre tudni.

2010. júl. 30. 12:45
 6/9 anonim ***** válasza:
százalékok számítanak?
2010. júl. 30. 15:35
 7/9 anonim ***** válasza:
ne akarj fizetősen menni orvosira. egymillió körül van egy félév.
2010. júl. 30. 15:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha "duplázol", akkor nem kell szín ötösnek lenned. Csak a felvételi tárgyakból nagyon jónak:) Nézegesd meg felvi.hu-n a pontszámítást és számolgass egy kicsit, hogy milyen érettségikkel lenne esélyed.

De remélem tudod, hogy ha elvégzed az orvosit, akkor még nem leszel bőrgyógyász vagy gyerekorvos. Az egyetem hat éves, és utána még szakosodni kell. A bőrgyógyászat is és a gyermekgyógyászat is +6 év az egyetem után, a háziorvostan "csak" 3.

Ha nem érzel magadban elég kitartást, esetleg csainálj vmi ápoló OKJ-t vagy fősulit.

2010. júl. 30. 16:55
 9/9 anonim ***** válasza:
Érettségizz még egyszer
2017. nov. 19. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!