Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Vizsgaidőszak van, eléggé az...

Vizsgaidőszak van, eléggé az eleje, de már tökre nem bírom. Ti mit csináltok ilyenkor?

Figyelt kérdés
ma ültem a tanulnivaló felett, de sak ültem.. mintha már nem bírna több infot befogadni az agyam... teljesen olyan. A másik meg az, hogy folyton álmos vagyok, pedig alszok normálisan... Ez így nagyon nem lesz ok... Ti mit csináltok ilyenkor?
2012. jún. 3. 18:57
 1/10 anonim ***** válasza:
68%

Szenvedek és netezek.Meg próbálom magam rávenni a tanulásra.

Amúgy most nekem sem megy vmi jól. Ált. az első vizsga előtt még jól megy, aztán a másodiknál elfogy az erő.

Pedig még van két szigorlatom a háromból, és nem kellene megbuknom.

2012. jún. 3. 18:58
 2/10 anonim ***** válasza:
52%

Én is csak szenvedek...

Össz-vissz tárgyam van még, és vége a sulinak, utána csak a szakdogát kell befejeznem, és következő félév végén államvizsga, de egyszerűen nem tudok tanulni...

Nem tudom rávenni magam, pedig egész nap a szobámban vagyok, előttem a könyv, jegyzetek, holnap reggel vizsga, és nem tudom magam rászánni a tanulásra.

Sajnos nem tudok használható választ adni:S

Én most úgy vagyok vele, hogy ha a holnap nem sikerül, akkor felveszem szeptembertől újra, úgyis ott leszek a suliban a szakdoga miatt, szóval nem csúszok emiatt a tárgy miatt.

A másik vizsgám simán meglesz, de ez... nehéz is, és nagyon félek is tőle.

2012. jún. 3. 19:01
 3/10 anonim ***** válasza:
71%

Otthagytam a f'szomba azt a tetves főiskolát,csak az idegeimet k'rta szét...

Elmentem futárnak,azóta is tök kiegyensúlyozottan élek :)

2012. jún. 3. 19:01
 4/10 anonim ***** válasza:
57%
* össz-vissz 3 tárgyam
2012. jún. 3. 19:02
 5/10 A kérdező kommentje:
köszi, hogy írtatok. :) Hát, legalább az megnyugtat, hogy nem csak én szenvedek itt... Nekem még hat vizsgám van, abból három az rengeteg anyagból... Próbáltam azt, hogy kihúzom a netkábelt, és ledobom a földre, akkor nem netezek legalább... de akkor meg csak nézek ki a fejemből, és gondolkozom, az meg most nekem nem tesz jót. Viszont mást csinálni sincs lelkiismeretem, lelkiismeret-furdalásom van a kutyát elvinni sétálni, pedig már három napja nem vittem (és ok, h kertes házban lakunk, de akkor is szoktam), nem tudok leülni tv-zni, nem tudok elmenni sétálni, meg semmit... jahj...
2012. jún. 3. 19:10
 6/10 anonim ***** válasza:
78%
Én is csak szenvedek:/ Az addig oké, hogy kidolgozom hanganyag meg dia alapján a dolgokat, mert sajnos nincs semmi szöveg kiadva, csak amit a tanár elmondott, a fele leírva lett 100 oldal... és ez mind növényrendszertan, tehát minden latinul stb.. kidolgozni nem vészes, de megtanulni.. fúú
2012. jún. 3. 19:22
 7/10 anonim ***** válasza:
76%

[link]

nekem ez a memolife max nevű cucc segített, jobban tudtam koncentrálni és jobban fogott az agyam... gyógynövényboltban nézd meg, van másféle hasonló célú cucc is pl. gingo bilóbás, de én azért ezt vettem, mert ez kifejezetten tanuláshoz van...

azt is szoktam, hogy váltogatom a helyeket ahol tanulok, az új helyen egy picit mindig jobban megy...

am meg ha egyedül vagy, akkor nyúlj magadhoz :D ok ez elég röhejesen hangzik így, de utána lenyugszol egy csomó szempontból és jobban megy :D

meg az is használ, hogyha ugrálsz az anyagokrészek között (már ha meg tudod tenni, mert ismered már annyira ez egészet, hogy így is lásd az összefüggéseket) ez akkor hasznos hogyha különböző témájúak a fejezetek és nem kapcsolódnak szorosan

amúgy én érettségire tanulok, de elbasztam az írásbelit szóval idén valszeg nem vesznek fel, szóval már én is csak szenvedek :( nagy égés lesz a szóbeli...

2012. jún. 3. 19:29
 8/10 anonim ***** válasza:
52%
amúgy vidd el a kutyát reggel, szerintem utána jobban fog menni napközben a tanulás, mert ez így nagyon monoton h ülsz a könyv felett a nagy semmiért... valahogy szakítsd meg a monotonitást, mert az nagyon leblokkol...tapasztalat
2012. jún. 3. 19:32
 9/10 anonim ***** válasza:
76%
ha meg álmos leszel akkor felülésezz, vagy fekvőtámaszozz, attól élénkül a vérkerinséged és jobb lesz a közérzeted
2012. jún. 3. 19:34
 10/10 anonim ***** válasza:

Sosem volt vizsgaidőszakom, de azért remélem tudok valami hasznosat is írni.

Mivel most úgy is csak szenvedsz és kínlódsz, szerintem holnaptól alakíts ki egy napirendet. Reggel vidd le a kutyát sétálni, legalább fél órát sétáljatok. Neked is jót fog menni, felfrissülsz, felébredsz, sokkal jobban fog menni a tanulás. Reggelire egyél valami finom és tápláló kaját, hogy legyen energiád tanulni. Az étrendedben legyen sok zöldség, gyümölcs. Legyen kéznél egy flakon víz, hogy tudj kortyolgatni tanulás közben. Rendszeresen szellőztess a szobában.

Attól függően, hogy neked hogy a jobb, iktass be szüneteket 1,5-2 óránként kb. Ilyenkor legyen egy 15-20 perc, amikor járkálsz egy kicsit, vagy nyújtasz egy kicsit, esetleg megnézel 1-2 dolgot a neten. Aztán folytatod a tanulást.

Délután/estefelé ismét vidd le a kutyát és sétálj vele egy nagyot.

A rendszeres étkezésről ne feledkezz meg, és ha tudsz, próbálj meg napi 7-8 órát aludni.

Remélem tudtam segíteni, nekem ezek általában beválnak.

Sok sikert a vizsgákhoz mindenkinek.:)

17/L

2012. jún. 3. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!