Nektek erről mi a véleményetek? Ti elkezdtetek tanulni ennyi idősen?
24 éves vagyok. Eddig párommal laktam de most elköltöztem vissza szüleimhez. Semmi pénzem nincs, nagyon szar a fizetésem.
Szeretnék önálló életet de kéne valami jó szakma és nyelvtudás amivel kimehetnék Ausztriába dolgozni. Csak már "öregnek" érzem magam ahhoz hogy tanuljak.
Dehogy vagy öreg! Szerintem bőven belekezdhetsz még valamibe! Keress valami jó kis OKJ-s képzést, ami érdekel és kereslet is van rá. Tudom, hogy nehéz ilyet találni...
Aztán állj rá a németre. Külföldön amúgy az egészségügyi szakmák elég keresettek. És még a fizetés se rossz. Persze ahhoz is kell valamennyi nyelvtudás. Esetleg menj el valamilyen nyelvtanfolyamra (bár igaz, hogy azok nem olcsók).
24 évesen egyáltalán nem vagy öreg, főleg nem a tanuláshoz. Ez most pont az az időszak, amikor meg tudod alapozni a későbbi életedet, és mivel a jelenlegi kereseted nem a legjobb, valami mással is próbálkozni kellene.
Egy okj-s képzés valóban jó lehet. Bár neked már fizetős lenne, de ha Ausztriába gondolkozol, akkor később visszajönne a pénz, amit most beleölnél ebbe az egészbe.
Én is gondolkozom rajta, hogy később kimegyek Ausztriába, messzire nem akarok menni és mivel németes vagyok, ezért ez a legjobb lehetőség.
17/L
Igaza van az elsőnek, például a németül tudó ápolónőknek nagy keresletük van mind Ausztriában, mind Németországban.
Szerintem sem vagy még öreg. Én 27 éves fejjel gondolkozom hasonlón... de sosem késő változtatni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!