Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanulhatok-e két különböző...

Tanulhatok-e két különböző egyetemen "ugyanazon" a szakon?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő:

A mostani szakomat szeretném újrakezdeni egy másik intézményben.Átjelentkezés kilőve,és mivel most döntöttem így,ezért csak a pótfelvételi jöhet szóba.

A pótfelvételi eredményeit augusztus utolsó napjaiban hozzák nyilvánosságra,és bár a pontjaim alapján (465) biztos vagyok a felvételben,nem engedhetem meg magamnak,hogy az aktuális szakomat végleg otthagyván felvételizzek máshová,mert még bármi megtörténhet...

Van okom félni attól,hogy jogilag ez az út nem járható?

(Ezért is tettem fel a kérdést itt,hogy egyáltalán volt-e erre példa...ha én vagyok az első ilyen nehéz eset,akkor lehet,hogy semmi akadálya nem lenne annak,hogy amíg ki nem derül a sikeres felvételi,addig hallgatói jogviszonyban álljak a mostani sulimmal,de azért nem szívesen hívnám fel az ügyintézők figyelmét arra,hogy milyen helyzetben vagyok...remélem,hogy értitek...)

A válaszokat előre is köszönöm!

2012. máj. 24. 14:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Ez általános eljárás.

Te melyikre mész, mármint egyetem? BME?

2012. jún. 7. 18:02
 12/16 A kérdező kommentje:

"Ez általános eljárás."

De akkor min gondolkozol?Ha mondjuk az 1. helyre felvesznek,akkor oda "KELL" menned,nem?

Vagy dönthetsz úgy,hogy mégse,és a 2-at választod helyette?Ez megint valami újítás?:D

Igen,a BMÉ-vel szemezek,de a tandíj ott a legmagasabb,325000 Ft / félév...még diákhitellel is húzós lenne,és ugye albérletet is fizetni kellene...kíváncsi vagyok,hogy meghirdetik-e egyáltalán...

Emellett a SZIE-MKK és a PE-MK verseng értem,folyamatosan gyűjtöm az információkat róluk,nekem a lényeg,hogy húzós legyen,és tudjak majd 1-2 félévet külföldön tanulni a segítségükkel...

2012. jún. 7. 20:09
 13/16 anonim ***** válasza:

Miért nem jó az ANA?

A sorrend még módosítható.

2012. jún. 7. 21:44
 14/16 A kérdező kommentje:

Most már értelek.:)

Én pótfelvételizek,ott csak költségtérítéses lehetőség van.

2012. jún. 7. 21:59
 15/16 anonim ***** válasza:
Értem.
2012. jún. 7. 22:29
 16/16 anonim ***** válasza:
Mi lett Veled végül?
2012. okt. 6. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!