Tanulhatok-e két különböző egyetemen "ugyanazon" a szakon?
A helyzet a következő:
A mostani szakomat szeretném újrakezdeni egy másik intézményben.Átjelentkezés kilőve,és mivel most döntöttem így,ezért csak a pótfelvételi jöhet szóba.
A pótfelvételi eredményeit augusztus utolsó napjaiban hozzák nyilvánosságra,és bár a pontjaim alapján (465) biztos vagyok a felvételben,nem engedhetem meg magamnak,hogy az aktuális szakomat végleg otthagyván felvételizzek máshová,mert még bármi megtörténhet...
Van okom félni attól,hogy jogilag ez az út nem járható?
(Ezért is tettem fel a kérdést itt,hogy egyáltalán volt-e erre példa...ha én vagyok az első ilyen nehéz eset,akkor lehet,hogy semmi akadálya nem lenne annak,hogy amíg ki nem derül a sikeres felvételi,addig hallgatói jogviszonyban álljak a mostani sulimmal,de azért nem szívesen hívnám fel az ügyintézők figyelmét arra,hogy milyen helyzetben vagyok...remélem,hogy értitek...)
A válaszokat előre is köszönöm!
Ez általános eljárás.
Te melyikre mész, mármint egyetem? BME?
"Ez általános eljárás."
De akkor min gondolkozol?Ha mondjuk az 1. helyre felvesznek,akkor oda "KELL" menned,nem?
Vagy dönthetsz úgy,hogy mégse,és a 2-at választod helyette?Ez megint valami újítás?:D
Igen,a BMÉ-vel szemezek,de a tandíj ott a legmagasabb,325000 Ft / félév...még diákhitellel is húzós lenne,és ugye albérletet is fizetni kellene...kíváncsi vagyok,hogy meghirdetik-e egyáltalán...
Emellett a SZIE-MKK és a PE-MK verseng értem,folyamatosan gyűjtöm az információkat róluk,nekem a lényeg,hogy húzós legyen,és tudjak majd 1-2 félévet külföldön tanulni a segítségükkel...
Miért nem jó az ANA?
A sorrend még módosítható.
Most már értelek.:)
Én pótfelvételizek,ott csak költségtérítéses lehetőség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!