Egyetemen, ha levelezore megyek igenyelhetek allami tamogatast? Tanulhatok tandijmentesen vagy ezt csak nappalisok vehetik igenybe?
Figyelt kérdés
koszonom elore is a valaszokat:)2010. febr. 16. 16:33
1/11 anonim válasza:
levelezőn nincs állami finanszírozás
2/11 anonim válasza:
De van, csak kevés helyen! Ilyen például a pázmány jogi karán van! Ott van államilag finanszírozott jogász képzés!
3/11 anonim válasza:
szerintem is van, én 3 éve jártam magyarszakra, s nem kellett fizetnem levelezpőn sem
4/11 A kérdező kommentje:
Amelyik szak mellett az O-L-Á feliratot talalom,azok a szakok tamogatottak levelezon?
2010. febr. 16. 16:40
5/11 anonim válasza:
nagyon kevés államilag támogatott levelezős szak van, de azért vannak.:)Mint pl. a fent említett PPKE-JÁK jogász. A felsőoktatási könyvben minden információ benn van:)
6/11 A kérdező kommentje:
es az M-N-Á rovidites mire utal?elnezest a sok kerdesert,de nem vagyok veluk tisztaba...koszonom az eddigi valaszokat:)
2010. febr. 16. 16:42
7/11 anonim válasza:
Igen, de az is Jó ahol O helyett A van.:)
O= osztatlan képzés, ergo 5évig tart , nincsen alapképzés, se mesterképzés:)az előző oktatási rendszer
A=alapkézés, azaz Bsc "diploma", ami mellé érdemes csinálni egy Msc-t, a könnyebb elhelyezkedés miatt.
8/11 anonim válasza:
M-mesterképzés
N-nappali munkarend
Á-állami finanszírozás
9/11 anonim válasza:
Igényelni nem igényelheted, hanem vagy arra adod be, vagy nem. Ha arra adod be, akkor természetesen az állam finanszírozza, ha meg költségtérítésesre adod be, akkor fizetned is kell.
10/11 anonim válasza:
de azt ugye tudod, hogy tegnap volt a jelentkezési határidő?? TEhát vagy marad a pótfelvételi ( ahol államilag finanszírozott szak sosem indul)...vagy egy év bukta, és majd jövőre!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!