Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanulhatok-e két különböző...

Tanulhatok-e két különböző egyetemen "ugyanazon" a szakon?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő:

A mostani szakomat szeretném újrakezdeni egy másik intézményben.Átjelentkezés kilőve,és mivel most döntöttem így,ezért csak a pótfelvételi jöhet szóba.

A pótfelvételi eredményeit augusztus utolsó napjaiban hozzák nyilvánosságra,és bár a pontjaim alapján (465) biztos vagyok a felvételben,nem engedhetem meg magamnak,hogy az aktuális szakomat végleg otthagyván felvételizzek máshová,mert még bármi megtörténhet...

Van okom félni attól,hogy jogilag ez az út nem járható?

(Ezért is tettem fel a kérdést itt,hogy egyáltalán volt-e erre példa...ha én vagyok az első ilyen nehéz eset,akkor lehet,hogy semmi akadálya nem lenne annak,hogy amíg ki nem derül a sikeres felvételi,addig hallgatói jogviszonyban álljak a mostani sulimmal,de azért nem szívesen hívnám fel az ügyintézők figyelmét arra,hogy milyen helyzetben vagyok...remélem,hogy értitek...)

A válaszokat előre is köszönöm!

2012. máj. 24. 14:06
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Nagyon nem szeretnék szeptember elején hoppon maradni,mert Debrecenből költöznék,és a célváros Budapest,Veszprém vagy Gödöllő lenne...albérletet is találnom kellene addig...:S
2012. máj. 24. 14:23
 2/16 anonim ***** válasza:
nem látom okát, hogy miért ne lehetne, sőt szerintem a tárgyak nagy részét el is fogadhatják.
2012. máj. 24. 15:08
 3/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszodat Rendes Róbert!:)

Szerencsére nem sok közös tárgy van,mert az itteniek valami álomvilágban élnek (környezetmérnöki szak)...

2012. máj. 24. 15:12
 4/16 bensdorp ***** válasza:
Legbiztosabb, ha megkérdezed a felvi információs szolgálatát. És még azt tudd, hogy csak 12 félévet finanszíroz az állam, és 2012 szeptemberétől ha 2 szakot végzel párhuzamosan, a támogatott féléveid is duplán fogynak majd. (Kivéve azokat, akik 2012 szeptembere előtt is már több szakot folytattak egyidőben.)
2012. máj. 24. 15:17
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is,kedves bensdorp!

Már írtam a felviseknek,de ugye egy pár napot várni kell a válaszra...

A 12 államilag finanszírozott félév nem érint,mindenképpen költségtérítéses képzésre megyek.

2012. máj. 24. 15:25
 6/16 anonim ***** válasza:

Félsz a munkanélküliségtől?

Nem provokatív kérdés, ugyanerre a szakra megyek, de nagyon rosszakat hallok.

Mégis ide megyek, mert nincs más olyan, ami érdekelne is, és sikerülhet is....

2012. máj. 26. 22:16
 7/16 A kérdező kommentje:

Megkaptam a választ a felvisektől...nincs mibe belekötni,hála az égnek!:D

"Félsz a munkanélküliségtől?

Nem provokatív kérdés, ugyanerre a szakra megyek, de nagyon rosszakat hallok.

Mégis ide megyek, mert nincs más olyan, ami érdekelne is, és sikerülhet is...."

Persze,hogy félek,ez természetes,de bízom magamban,és tisztában vagyok a képességeimmel,így tudom,hogy mit hogyan kell csinálnom...mellesleg ez a szakma más országokban már nem jár gyerekcipőben,így 2-3 nyelvvel és némi ambícióval párosítva el lehet helyezkedni...

Én is csak rosszakat hallottam róla,de nem érdekel,nem azért választottam,mert meg akarok gazdagodni,hanem mert ezzel akarok foglalkozni.Rengeteg lehetőséget látok benne,nem is beszélve az izgalomról,hiszen mi is lehetne nagyobb kihívás,mint a pénz ellen harcolni?:D Csak legyek ilyen lelkes 10 év múlva is...

Ha tényleg érdekel,és nem sajnálsz időt és energiát fektetni bele,akkor ne aggódj!;)

Egy jótanács:ne a DE-MK-t válaszd!Onnan menekülök!

2012. jún. 7. 11:06
 8/16 anonim ***** válasza:

OE-t választom.

Csek 398 pontom lett, felvenénnek a BME-re is, ott biomérnökit jelöltem. Ha odamennék is hasonlóval akarnék foglalkozni, csak talán még jobbak lennének a lehetőségeim.

Csak nem tudom, merjek-e oda menni...

Szóval OE környezet vagy BME bio a kérdés. Inkább az elsőre hajlok.

2012. jún. 7. 11:40
 9/16 A kérdező kommentje:

Szerintem nézd meg a tantárgyak listáját és az órarendet is!

Ha a pontok miatt nem kell félned,akkor mindenképpen próbáld azt,amelyiket tényleg szeretnéd!

És nézegesd a fórumokat is!

2012. jún. 7. 11:46
 10/16 A kérdező kommentje:

Mondjuk azt is érdemes figyelembe venni,hogy ha jól látom:

[link]

tavaly nem lehetett biomérnökire jelentkezni a BME-n pótfelvételi eljárásban...:(

2012. jún. 7. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!