Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjem el tanulni?...

Xyu kérdése:

Hogyan kezdjem el tanulni? (bö lent)

Figyelt kérdés
Január 1 re kell megtanulnom 30 A/4 es oldal lènyegèt hogyan kezdjek hozzá?
2012. máj. 22. 16:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Attól függ hány éves vagy... egyetemi vizsgára van kb. 1 heted több100 oldalra. A legegyszerűbb ha sokszor elolvasod...
2012. máj. 22. 16:42
 2/5 A kérdező kommentje:
16
2012. máj. 22. 16:45
 3/5 anonim ***** válasza:

nekem 2 nap mulva tudnom kell kb 50 A/4-es oldalt, Jesszus te meg soha nem tanultal?!

18/L

2012. máj. 22. 17:08
 4/5 anonim ***** válasza:
január 1-re? Biztos ezt akartad írni?
2012. máj. 22. 17:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Én arra gondoltam, mint az utolsó. :D

Nem június 1.-re?

Nekem holnapra kell tudnom 13 tételt, ez kb. 30 oldal.

Én két hét alatt tanultam meg. Minden nap leültem, amikor kevesebb időm volt, akkor egy tételt tanultam meg, amikor több időm volt, akkor kettőt.

Leültem, elolvastam az egész tételt egyszer és értelmeztem, mondjuk ez könnyű volt, hiszen én dolgoztam ki a tételt. Utána bekezdésenként elolvastam 4-5x és visszamondtam, és így tovább. A végén elolvastam még 1-2x az egészet és elmondtam magamnak.

Vasárnap tanultam meg az utolsó két tételt, pont így volt ütemezve, hogy 2-3 napom legyen ismételni. Így tegnap és ma már csak ismételtem.

Az ismétlés pedig úgy nézett ki tegnap, hogy elolvastam 2x a tételt, visszamondtam, következő tétel ugyanígy. Ma pedig úgy kezdtem, hogy elmondtam magamtól, és utána olvastam még át 2x.

Nekem ez az egyszer elolvasom, értelmezem, bekezdésenként elolvasom párszor, visszamondom a bekezdéseket, az egészet elolvasom 1-2x és az egésszet visszamondom nagyon bevált. Szinte mindig így tanulok és elég jó eredményeim vannak. :)

De igazából neked kell tudni, hogy hogy lesz jobb. Mindenképp úgy tanuld, ahogy neked a legjobb, ahogy a legkönyebben megjegyzed.

17/L

2012. máj. 22. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!