Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan oldhatnám meg tanulási...

Hogyan oldhatnám meg tanulási gondjaimat?

Figyelt kérdés
2. éves egyetemista vagyok és most kellett rádöbbennem, hogy nem tudok tanulni. Az elemit és a szakközepet minden tanulás és erőlködés nélkül 4-5-re végeztem, az érettségit szintúgy. 12 évig semmit se kellett tanulnom most egyetemistaként meg mikor kéne, nem tudok. Nem azzal van a baj, hogy nehezen értem meg, hanem nehezen szánom rá magam, nem látom magamon a fejlődést, ha el is kezdem hamar abbahagyom. Érdekelne mindenféle módszer, könyv, tanulmány vagy személyes tapasztalat, amivel hatékonyan tudom magam ott tartani az anyag felett.
2012. máj. 19. 15:18
 1/2 anonim ***** válasza:

Üdv a pokolban:)

Nekem most érettségire kellene tanulnom (szóbeli), ami ugye elég elméleti valami, szóval gyűlölöm:)Nehezen is szánom rá magam sokszor...:S

De nálam ennek több oka szokott lenni.

az első, hogy pont a fontos tárgyak tanulásától elkezdtem félni. Félek a kudarctól, hogy kiderül, hogy hülye vagyok, és nem merem elkezdeni. Aztán ha olyan pillanatom van, hogy éppen nincsenek bennem ilyen érzések, akkor rögtön élek a lehetőséggel, nekiállok, és akkor onnantól már nem nehéz.

Segíthet az is, ha mondjuk megígéred magadnak, hogy ha X órát egyhuzamban tanulsz, utána megnézel egy filmet, zenét hallgatsz, iszol haverokkal egy sört stb., szóval lazítasz kicsit. Kell szüneteket csinálni. Ha nagyon nem tudsz odakoncentrálni, vagy túl sok energiád van, mozogj egy órát, menj ki a friss levegőre, és utána jobb lesz. Ilyesmi:) De nálam az is szokott működni, hogy mondjuk csinálok egy relaxációs agykontroll gyakorlatot (egyik ismerősömtől kaptam), és akkor ellazulok, meg úgymond elcdsitulnak a gondolataim, jobban tudok utána koncentrálni egy adott témára.

2012. máj. 19. 16:15
 2/2 anonim ***** válasza:

*szünetet tartani, pardon

Amúgy az agykontrollos cucc nem könyv, hanem hanganyag, Szerintem meg lehet rendelni a honlapjukon.

2012. máj. 19. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!