Hogyan oldhatnám meg tanulási gondjaimat?
Üdv a pokolban:)
Nekem most érettségire kellene tanulnom (szóbeli), ami ugye elég elméleti valami, szóval gyűlölöm:)Nehezen is szánom rá magam sokszor...:S
De nálam ennek több oka szokott lenni.
az első, hogy pont a fontos tárgyak tanulásától elkezdtem félni. Félek a kudarctól, hogy kiderül, hogy hülye vagyok, és nem merem elkezdeni. Aztán ha olyan pillanatom van, hogy éppen nincsenek bennem ilyen érzések, akkor rögtön élek a lehetőséggel, nekiállok, és akkor onnantól már nem nehéz.
Segíthet az is, ha mondjuk megígéred magadnak, hogy ha X órát egyhuzamban tanulsz, utána megnézel egy filmet, zenét hallgatsz, iszol haverokkal egy sört stb., szóval lazítasz kicsit. Kell szüneteket csinálni. Ha nagyon nem tudsz odakoncentrálni, vagy túl sok energiád van, mozogj egy órát, menj ki a friss levegőre, és utána jobb lesz. Ilyesmi:) De nálam az is szokott működni, hogy mondjuk csinálok egy relaxációs agykontroll gyakorlatot (egyik ismerősömtől kaptam), és akkor ellazulok, meg úgymond elcdsitulnak a gondolataim, jobban tudok utána koncentrálni egy adott témára.
*szünetet tartani, pardon
Amúgy az agykontrollos cucc nem könyv, hanem hanganyag, Szerintem meg lehet rendelni a honlapjukon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!