Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha nem sikerül úgy az érettség...

Ha nem sikerül úgy az érettségim ahogy szerettem volna, milyen lehetőségeim vannak?

Figyelt kérdés
11.es vagyok és jelentkeztem földrajz érettségire, de nem tudtam érdemben felkészülni így úgy érzem hogy az eredmény nem lesz valami fényes. Abban biztos vagyok hogy a kettest elérem, de nekem legalább 80%ra lenne szügségem.. azt mondták hogyha megcsinálom az írásbelit, de távol maradok a szóbeliről akkor autómatikusan elégtelent kapok és megismételhetem az érettségit.. Arra lennék kíváncsi hogy ez pontosan hogy kivitelezhető, és hogy kötelező e megismételnem az érettségit, hogyha mondjuk úgy döntök hogy esetleg valami más lesz a választott tantárgyam...

2012. máj. 15. 18:18
 1/8 anonim ***** válasza:
44%
Mivel a földrajz nem kötelező, ezért ha jól tudom nem kell megismételned, de más tárgyat kell választanod helyette. Ja és benne lesz az 1-es az érettségi bizonyítványodban.
2012. máj. 15. 18:31
 2/8 A kérdező kommentje:
De azt az 1-est nézi majd valaki hogyha lesz egy másik választott tantárgyam ?
2012. máj. 15. 18:36
 3/8 anonim ***** válasza:
50%
Akkor az nem számat mert csak 5 tárgyat nézhetnek. De ha pl úgy döntesz h neked ez kell akkor szintemelőt kell belőle mert még nincs meg az érettségid mivel csak előrehozott ezért nem tehetsz javító érettségit. Amúgy sztem nem kerül be ha nem kéred az érettségi bizonyítványba mert nekünk is most kellett kérni a tavalyi előrehozottat :).
2012. máj. 15. 18:42
 4/8 anonim ***** válasza:
50%
Jövő év elején és év végén is újra érettségizhetsz (nem tudom, azt hiszem 20 ezer forint körül van), és attól még most megpróbálhatod, a jobb kerül majd bele
2012. máj. 15. 18:42
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Kedves első, nagyon kérlek, amiről nincs tudásod, csak találgatsz, azt ne közöld másokkal tényként, mert félrevezető. Elégtelen soha nem kerülhet az érettségi bizonyítványba.
2012. máj. 15. 18:51
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
ha tanulói jogviszonyod van akkor ingyen lehet újraérettségizni
2012. máj. 15. 18:53
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

1. vagyok:

Igen valóban elnézést a félrevezető információért, oda akartam írni h találgatás, csak vhogy lemaradt. :S

2012. máj. 15. 18:56
 8/8 A kérdező kommentje:
Szóval ezek szerint ha tanulói jogviszonyom van, akkor ha most nem megyek el szóbelire jövőre megismételhetem ingyenesen ?
2012. máj. 15. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!