Frissdiplomás pszichológusok vannak itt?
Érdekelne:
- melyik suliba jártatok, mester vagy alapképzés után vagytok? Elte-ről mi a véleményetek?
- ami igazán érdekelne, hogy a szakmátok szerint tudtatok elhelyezkedni? Milyen gyorsan találtatok munkát, hol dolgoztok? (klinika egyéb intézmeny stb) vagy olyan helyen vagytok ahol nem számít a diplomátok?
- ha nincs állásotok, légy szíves, azt is írjátok le.
- kissé diszkrét kérdés, de mennyi a fizutok? ( ha nem nagyon osztanátok meg nem kell) privinek is orulok, ha nem akartok ide irni!
Azért érdekelne, mert az első két (államilag tám.) jelentkezésemet gazdasági szakra adtam be, és a 3.-at pszichológiára (állami) mert mind kettő nagyon érdekel (közgazdász is szívesen lennék)
Viszont egyre több helyről hallom, mennyire nem találnak munkát a szakmájuk szerint a pszichológusok, hogy Mo-n nehéz vele elhelyezkedni, vagy hogy nagyon rossz a fizetés.
Másik helyeken nemzetközi gazdálkodást tanulnék. Inkább megéri azt tanulni vagy azt mondjátok hagyjam a pszichológiát a 3. helyen?
Mert megjelöltem nemzetközi g. fizetőset a pszichológia után, nem tudom cseréljek-e...
jó vicc
milyen helyekről hallasz ekkora ostobaságokat?
valahogy én még nem hallottam épp éhenveszni készülő pszichológust..
alapképzéssel kitörölheted akármelyik szakon
mesterképzéssel itt nem mész nagyon sokra
ha viszont a doktorit is megcsinálod akkor lesz munkád..
bsc frissdiplomásnak nem lesz munkája, de ez minden szakon így van..
Szia
Én most vagyok negyedéves (MA I.évf.) a pszichológián.Szerintem nagyon elhivatottnak kell lenned ahhoz,hogy végigcsináld.A kezdő fizetés nagyon gagyi(kb 100.000 nettó),ráadásul sokan alig vagy egyáltalán nem találnak munkát.
A praxisnyitás menete a következő: 3 év alapképzés,2 év mesterképzés, 4 év klinikai szakképzés, 2 év pszichoterapeuta képzés.Utána nyithatsz praxist.Persze az alap és mesterképzés után minden képzés fizetős és drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!