Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Frissdiplomás pszichológusok...

Frissdiplomás pszichológusok vannak itt?

Figyelt kérdés

Érdekelne:

- melyik suliba jártatok, mester vagy alapképzés után vagytok? Elte-ről mi a véleményetek?

- ami igazán érdekelne, hogy a szakmátok szerint tudtatok elhelyezkedni? Milyen gyorsan találtatok munkát, hol dolgoztok? (klinika egyéb intézmeny stb) vagy olyan helyen vagytok ahol nem számít a diplomátok?

- ha nincs állásotok, légy szíves, azt is írjátok le.

- kissé diszkrét kérdés, de mennyi a fizutok? ( ha nem nagyon osztanátok meg nem kell) privinek is orulok, ha nem akartok ide irni!

2012. máj. 12. 12:47
 1/9 A kérdező kommentje:

Azért érdekelne, mert az első két (államilag tám.) jelentkezésemet gazdasági szakra adtam be, és a 3.-at pszichológiára (állami) mert mind kettő nagyon érdekel (közgazdász is szívesen lennék)

Viszont egyre több helyről hallom, mennyire nem találnak munkát a szakmájuk szerint a pszichológusok, hogy Mo-n nehéz vele elhelyezkedni, vagy hogy nagyon rossz a fizetés.

Másik helyeken nemzetközi gazdálkodást tanulnék. Inkább megéri azt tanulni vagy azt mondjátok hagyjam a pszichológiát a 3. helyen?

Mert megjelöltem nemzetközi g. fizetőset a pszichológia után, nem tudom cseréljek-e...

2012. máj. 12. 12:53
 2/9 anonim ***** válasza:

jó vicc

milyen helyekről hallasz ekkora ostobaságokat?

valahogy én még nem hallottam épp éhenveszni készülő pszichológust..

2012. máj. 12. 18:40
 3/9 A kérdező kommentje:
Előző: te azokra gondolsz akik maganklinikat nyitnak. De olyan sok-sok ev utan lesz valaki, azok nem frissdiplomasok 3-5 evi kepzessel. En azokat kerdezem, akik vagy alap vagy mesterkepzes utan vannak.
2012. máj. 12. 19:32
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem maganklinikara gondoltam hanem praxisra rendelore
2012. máj. 12. 19:33
 5/9 anonim ***** válasza:

alapképzéssel kitörölheted akármelyik szakon

mesterképzéssel itt nem mész nagyon sokra

ha viszont a doktorit is megcsinálod akkor lesz munkád..

bsc frissdiplomásnak nem lesz munkája, de ez minden szakon így van..

2012. máj. 12. 21:40
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia

Én most vagyok negyedéves (MA I.évf.) a pszichológián.Szerintem nagyon elhivatottnak kell lenned ahhoz,hogy végigcsináld.A kezdő fizetés nagyon gagyi(kb 100.000 nettó),ráadásul sokan alig vagy egyáltalán nem találnak munkát.

A praxisnyitás menete a következő: 3 év alapképzés,2 év mesterképzés, 4 év klinikai szakképzés, 2 év pszichoterapeuta képzés.Utána nyithatsz praxist.Persze az alap és mesterképzés után minden képzés fizetős és drága.

2012. máj. 23. 19:25
 7/9 anonim ***** válasza:
hát ezt a 100 ezrest fizetést és azt hogy nem kapsz munkát erősen cáfolnám
2012. máj. 23. 21:37
 8/9 anonim ***** válasza:
A munkapszichológia és a HR világában könnyebb elhelyezkedni és jobban is lehet keresni.Ezeken kívül legtöbbször sajnos az van amit leírtam,a tavalyi és az idei MA végzősöket,a jelenleg a BA-n végzőket és a mi évfolyamunkat nézve, az összesen több mint 100 fő és ez a tendencia.Persze mindig vannak kivételek.
2012. máj. 23. 22:18
 9/9 anonim ***** válasza:
Sajnos tényleg nem könnyű elhelyezkedni, azt azonban nem kell elhinni, hogy magánpraxis csak pszichoterapeutaként lehetséges. Van másfajta szakképzés is, pl. tanácsadó szakpszichológua, ami szerintem sokkal jobb, emberközelibb, modernebb felfogású. Ez persze csak az én véleményem. Egy klinikus sosem ismerné be :) Sima pszicho diplomával is rengeteg módszert tanulhatsz, amivel aztán vállalkozhatsz. Ha úgy tetszik, nyithatsz praxist. :)
2012. jún. 13. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!