Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Őszi földrajz érettségiről...

Őszi földrajz érettségiről lenne néhány kérdésem!?

Figyelt kérdés

Szeptemberbe kezdem a 11. évfolyamot és szeretnék előrehozott középszintű földrajz érettségit tenni.Eddig még nem volt előrehozott érettségim,ezért nem tudom hogyan működik.Ezért lenne néhány kérdésem:

-Mikor kell rá jelentkezni?

-A tételek ugyan azok lesznek,mint a tavaszi érettségin?Tehát ezek: [link] ??

-Fakt nélkül,egyedül fel tudok rá készülni nyáron,úgy hogy megtanulom a tételeket,korábbi feladatlapokat oldok meg,topográfiát tanulok és átnézem a 9-10-es tankönyvet?

-Azt hallottam,hogy a földrajz érettségi könnyű ezért sokan ezt választják.Tényleg így van?

Köszönöm a válaszokat.

2012. máj. 7. 21:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Az utolsó két kérdésedre tudok válaszolni.

- Szerintem teljesen jól fel tudsz készülni otthol is. A térképet nagyon sokat tanulmányozd. Meg lehet venni ilyen könyvet, feladatsorok vannak benne, én azt végigcsináltam, és hasznát is vettem az ilyen számolós feladatok miatt.

Viszont, ha ezeket nem tanulod meg, akkor nem lesz könnyű... meg ugye két részből áll, és ha az első részénél, a vaktérképesnél nem éred el az elvárt pontot, akkor a másik részét már nem is veszik figyelembe, rögtön 1-es.

2012. máj. 7. 21:52
 2/4 anonim ***** válasza:

az őszi érettségi én úgy tudom még ehhez a tanévhez tartozik. minden éved megvan? ha 11.ben is lenne föcitek, akkor különbözetizni kell, ha nem lenne, akkor nem:) a tételeket az iskolád adja ki, pontosabban a témaköröket. jelentkezni azthiszem szeptemberig? de ennek azért nézz utána.

igen, fel tudsz készülni, de nem árt ha van egy kis segítséged!

még azzal kiegészíteném, hogy szerezd be a 7-8 tankönyveket is, valamint egy vaktérképgyűjteményt!

kinek mi a könnyű! én a gazdaságot utálom, ezért nem lesz fincsi, viszont a természetföcit szeretem! - ezért is megyek.

2012. máj. 7. 22:11
 3/4 anonim ***** válasza:
Keress egy földrajztanárt a közeledben, heti egy alkalommal elmész hozzá, az sokat segítene.
2012. máj. 8. 11:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Ugye már nincs földrajz nálatok?

Szeptember 5-éig kell jelentkezni, és teljes mértékben a tavaszi érettségire kiadott anyagok érvényesek, beleértve a témaköröket is. A tételek nem nyilvánosak!

2012. máj. 8. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!