Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ez elég lesz az írásbeli...

Ez elég lesz az írásbeli földrajz érettségihez?

Figyelt kérdés

-ha elolvasom a 77 érettségi tétel című könyvet (vagyis figyelmesen elolvasom, mert kívülről megtanulni, azt nem tudom)

- a topográfiai követelményt megtanulom

- régebbi érettségiket oldok meg

- gyakorlom a számolásokat

- egy délután megnézem a kőzeteket (hogy fel bírjam ismerni őket...)

Remélem még nem vagyok elkésve a tanulással.. máj 16.án megyek...

2012. ápr. 25. 17:04
 1/3 anonim ***** válasza:

attól függ h állsz vele alapból. én sza*t nem tanultam rá, és 78 %-os lett.

a 77 érettségi tétel című könyv nagyon jó, én is abból készültem mindig a föci órákra.

nem vagy elkésve a tanulással, még kerek 3 heted van. ha szépen beosztod, 100%-os lesz :)

2012. ápr. 25. 20:32
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia. Bár én nem ebből a könyvből tanultam, hanem a Mozaik kiadó 11.-12. osztálynak szóló érettségi felkészítő könyvből(ami valójában munkafüzet szerű, a végén megoldásokkal), de szerintem ez is elég lehet. Én tavaly érettségiztem, és 95% lett az írásbelim. Azt ajánlom, hogy az Atlaszt tanulmányozd, és ne csak a topográfia miatt, mert szinte minden benne van.(Föld belső szerkezete, csillagászat, tematikus térképek stb.) A szóbelire azt ajánlom, ha a tanár kiadott tételsort, azt alaposan tanuld meg, bár Atlasz ott is van. Nekem 100% lett a szóbelim, de ez adottság kérdése is, hogy mennyire tudod palástolni, ha valamit nem tudsz. Kőzetfelismerés csak a szóbelin van, úgyhogy azzal ráérsz szerintem. :)
2012. ápr. 26. 22:09
 3/3 anonim ***** válasza:
igen, az atlaszt tanulmányozd, ha már nincs mit menteni, aban valóbal a 99%-a benne van. :)
2012. ápr. 26. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!