Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magyar érettségi kérdések...

Magyar érettségi kérdések szerintetek?

Figyelt kérdés

Van pár kényes pont most néztem a nem hivatalos javítókulcsot és totál hülyeségekkel volt tele.

Az első feladatba ti is előre tettétek a rádióbeszédet? De hát abban már az antológiáról beszélt hogy lett volna előbb? :D

A másik a Shakespeare vagy Kosztolányi. Ott elvileg Kosztolányi volt a jó, de nem tudom ezt egy középszinten érettségizőnek honnan kéne tudnia. Örüljenek ha tudom, hogy a Hamletből van basszus.

Na meg az utolsóban a harmadik idézet Eötvöstől. Ahhoz nem a béke minden nemzetiséggel passzol? Erre szabadság és demokrácia WTF? Hiszen ő volt az 1868-as nemzetiségi törvények egyik kiötlője... :D Meg a szövegben is nemzetiségekről pofázott. Most akkor mivan??

2012. máj. 7. 14:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
14:51, dettó ugyanezt írtam, szóval ugyanúgy elb*sztuk:) Remek:S
2012. máj. 7. 16:14
 12/20 anonim ***** válasza:

*antológia :D

Le se tudom írni... xD

2012. máj. 7. 16:41
 13/20 anonim válasza:
Én személy szerint a Kosztolányi-Shakespeare kérdésnél gondolkodás nélkül aláhúztam Shakespeare-t, és meg is indokoltam, hogy miért. Amúgy szerintem az 5-ös, ami mutatta, hogy melyik bekezdésben kell keresni a választ, a helyes indoklás kigondolására szolgált, nem pedig arra, hogy az alapján döntsük el, kitől származik ez a gondolat. Egyértelműen Shakespeare-től származik, ő írta le előbb, az ő szövegében található. Pont.
2012. máj. 7. 16:43
 14/20 A kérdező kommentje:
Utolsó nagyon tetszik a válaszod :D Fellebbezéskor én is ezt fogom mondani xD
2012. máj. 7. 16:54
 15/20 anonim ***** válasza:
igen, én is ezen filózom, hogy azt írta, az 5. részben keressem a választ. Viszont az is igaz, hogy csak magyar szerzőktől idézett. Megőrjít a kíváncsiság. De persze, hogy csak reggel 8-kor teszi fel az eredményt. Akkor meg már matekon fogunk sz0pni (bocs, de tényleg:)
2012. máj. 7. 17:01
 16/20 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy Kosztolányi volt a helyes válasz, mert szigorúan csak magyaroktól idézett. A Sékszpír amúgy is túl evidens lett volna.

Erre a fejemet teszem!

2012. máj. 7. 19:54
 17/20 anonim ***** válasza:

Az Eötvösöshöz végül én is a nemzetiséges cuccot írtam, nem a demokráciásat.

Mindkét lehetőség egyformán szimpatikus volt, ezért végül úgy döntöttem, hogy kiszámolom a megoldást az "ecempecem pesti nő" kezdetű hősköltemény segítségével.

Lehet, hogy hiba volt :D

2012. máj. 7. 19:58
 18/20 A kérdező kommentje:
Ha nem fogadják el megoldásként fellebbezek. Emelt töri készültem és töris aggyal néztem. És illett rá a nemzetiséges és annak a történelmi háttere is megvan...
2012. máj. 7. 20:05
 19/20 anonim ***** válasza:

azért 2-3 pluszpontért nem biztos, hogy érdemes fellebbezni (hacsak nem az életed múlik rajta)... pláne, hogy még fizetni is kell érte.

(Vagy nem? Javítsatok ki, ha tévedek, ennek nem nagyon néztem utána)

2012. máj. 7. 20:21
 20/20 anonim ***** válasza:

Shakespeare vagy Kosztolányi, én így gondolkoztam:

Shakespeare-től lett híres ez a mondat..., de mi van ha Kosztolányi is írt hasonló művet..., de akkor is csak Shakespeare-től idézett..., de ott van hogy magyaroktól..., vagyis magyar nyelven..., akkor lehet a Hamlet magyar fordításából is..., de miért pont Shakespeare..., elvégre írt törökökről és rómaiakról is..., igaz a könyvébe nem vette bele..., b.ssza meg legyen Shakespeare :D

2012. máj. 7. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!