Magyar érettségi kérdések szerintetek?
Van pár kényes pont most néztem a nem hivatalos javítókulcsot és totál hülyeségekkel volt tele.
Az első feladatba ti is előre tettétek a rádióbeszédet? De hát abban már az antológiáról beszélt hogy lett volna előbb? :D
A másik a Shakespeare vagy Kosztolányi. Ott elvileg Kosztolányi volt a jó, de nem tudom ezt egy középszinten érettségizőnek honnan kéne tudnia. Örüljenek ha tudom, hogy a Hamletből van basszus.
Na meg az utolsóban a harmadik idézet Eötvöstől. Ahhoz nem a béke minden nemzetiséggel passzol? Erre szabadság és demokrácia WTF? Hiszen ő volt az 1868-as nemzetiségi törvények egyik kiötlője... :D Meg a szövegben is nemzetiségekről pofázott. Most akkor mivan??
*antológia :D
Le se tudom írni... xD
Biztos, hogy Kosztolányi volt a helyes válasz, mert szigorúan csak magyaroktól idézett. A Sékszpír amúgy is túl evidens lett volna.
Erre a fejemet teszem!
Az Eötvösöshöz végül én is a nemzetiséges cuccot írtam, nem a demokráciásat.
Mindkét lehetőség egyformán szimpatikus volt, ezért végül úgy döntöttem, hogy kiszámolom a megoldást az "ecempecem pesti nő" kezdetű hősköltemény segítségével.
Lehet, hogy hiba volt :D
azért 2-3 pluszpontért nem biztos, hogy érdemes fellebbezni (hacsak nem az életed múlik rajta)... pláne, hogy még fizetni is kell érte.
(Vagy nem? Javítsatok ki, ha tévedek, ennek nem nagyon néztem utána)
Shakespeare vagy Kosztolányi, én így gondolkoztam:
Shakespeare-től lett híres ez a mondat..., de mi van ha Kosztolányi is írt hasonló művet..., de akkor is csak Shakespeare-től idézett..., de ott van hogy magyaroktól..., vagyis magyar nyelven..., akkor lehet a Hamlet magyar fordításából is..., de miért pont Shakespeare..., elvégre írt törökökről és rómaiakról is..., igaz a könyvébe nem vette bele..., b.ssza meg legyen Shakespeare :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!