Magyar érettségi kérdések szerintetek?
Van pár kényes pont most néztem a nem hivatalos javítókulcsot és totál hülyeségekkel volt tele.
Az első feladatba ti is előre tettétek a rádióbeszédet? De hát abban már az antológiáról beszélt hogy lett volna előbb? :D
A másik a Shakespeare vagy Kosztolányi. Ott elvileg Kosztolányi volt a jó, de nem tudom ezt egy középszinten érettségizőnek honnan kéne tudnia. Örüljenek ha tudom, hogy a Hamletből van basszus.
Na meg az utolsóban a harmadik idézet Eötvöstől. Ahhoz nem a béke minden nemzetiséggel passzol? Erre szabadság és demokrácia WTF? Hiszen ő volt az 1868-as nemzetiségi törvények egyik kiötlője... :D Meg a szövegben is nemzetiségekről pofázott. Most akkor mivan??
Én Shakespeare-t húztam alá..
Az indoklásom az volt , hogy a saját korán túlmutató , minden korra érvényes , általános mondanivalója van..
nagyon kíváncsi leszek a megoldásokra, komolyan. Szerintem az első feladat is elég félrevezető volt, mert az időrendet kérdezte, nem a szöveg szerintit, és én így a rádióbeszédet nem elsőnek tettem be.
A Shakespeare féle feladatnál Kosztolányit írtam, és úgy is gondolom, hogy az a jó. Majd meglátjuk :)
ti oda mit írtatok, ahol azt kérdezte, mennyi mű lehet az antológiában?
volt ilyen kérdés hogy mennyi mű lehet az antopológiában?
Ajajjjj:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!