A mai érettségi szövegértése kinekhogy ment?
Figyelt kérdés
a szibilla jósnőt jelentett és a passzus???2012. máj. 7. 13:16
1/21 anonim válasza:
Nekem jól ment, szerintem könnyű volt a korábbiakhoz képest. A második rész viszont már nem lett annyira jó.. A passzust én sem tudtam, de most google-be beírva megtudtam, hogy részletet jelent. :)
2/21 A kérdező kommentje:
én szemelvényt írtam hátha elfogadják majd meglátjuk !
2012. máj. 7. 13:23
3/21 anonim válasza:
A szibilla jósnő, vlamilyen jósnő volt. A passzuhoz én "idézett szövegrészlet egy műből", ezt írtam, aztán meglátjuk.
Egyébként elég jól ment. Bár a szöveg végén eszméltem rá, hogy itt valójában két antológiáról van szó :D Egy régiről és a '88-asról, d emég időben kapcsoltam.
4/21 A kérdező kommentje:
igen igen volt egy antológia amit a magyar olvasóknak írt asszem 88-ban meg volt amit még előtte külföldi olvasóknak és ez ihlette a magyar változatot. vhogy így
2012. máj. 7. 13:28
5/21 anonim válasza:
szibillához jóst, a passzushoz szemelvényt, az antológiához gyűjtemént írtam.
szerintem a legnehezebb az a feladat volt, amiben a témákhoz címeket kellett párosítani, amikor a témák felsorolásában volt, ami kb pont ugyanazt jelentette!
amúgy remélem sikerült...
6/21 anonim válasza:
gyerekek eduline-on már fent van egy megoldás :D néztétek? ott a passzushoz szemelvények,fejezetek vannak írva.én azt írtam hogy könyvrészlet
7/21 anonim válasza:
De az eduline-os megoldás hibás, több komment is alátámasztja. Például nem Shakespeare, hanem Kosztolányi a megoldás.
8/21 anonim válasza:
Jól ment , én a Hír24-en nézegettem a megoldásokat , de ha azokat valaki el tudja olvasni , megáldom..:D Rondábbat már nem is tudtak lefényképezni! Viszonylag elég hamar végeztem , kétszer is át tudtam nézni , aztán 5 perccel a vizsga vége előtt szólt a tanár , hogy 5 perc..lapozok egyet még van 1,5 oldal..:D gyorsan odaírtam a három feladathoz is a megoldást , nem hagytam üresen semmit , mert mindenért pont jár.. A passzusra már nem emlékszem..:$ A lenni vagy nem lenni az Shakespeare volt és jó volt vajon oda indoklásként : "az író korán túlmutató , általános érvényű mondanivaló a nép számára.."?
9/21 anonim válasza:
Kosztolányi --'
Mikor mindenki tudja , hogy Shakespeare volt a megoldás! Az ő szövegrészlete ez , Kosztolányi ő más!
10/21 anonim válasza:
és Te, utolsó válaszoló, hogy indokoltad Shakespeare-t?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!