Ma este már fent lesz az www.oh. Gov.hu oldalán a mai magyar érettségi feladatlap? Javítókulcs mennyi idő múlva várható?
Jaja, de a sorrend meg a Shakespeare vs Kosztolányi tuti, hogy már rossz..:)
Köszi, majd beszámolok.:)
Szia!
Hogy sikerült a matek? Remélem könnyen ment! ;)
Akkor ezt is kipipálhatod, ismét egyel kevesebb. :)
Szeretnél tovább tanulni? Jelentkeztél valahová?
Megnéztem a feladatokat, de az én véleményem nem igazán mérvadó. Pénzügy-számvitel szakon tanulok és mindig is nagyon jó voltam matekból. :) Véleményem szerint a kettesért nem nagyon kellett erőfeszítéseket tenni, a hármas eléréséhez már kellett a logikus gondolkodás is, a négyeshez már szükség volt a valódi, biztos matematikai tudásra is. Az ötös pedig általában akkor szokott sikerülni, amikor az ember nem stresszel be és képes nyugodtan átlátni a helyzetet.
A testvérem mindig is utálta a matekot, elmondása szerint az első rész könnyű volt, a másodikat nagyon nehéznek találta. Nem értem egyébként hogy került szórásos feladat bele, hiszen az főiskolai/egyetemi anyag, statisztikán tanítják. Igaz, hogy a függvénytáblázatban benne van a képlet, de nem sokra mész vele, ha akkor látod először és nem tudod alkalmazni...
Persze, nem mindegy, hogy 2-es vagy 5-ös, ezt megértem. Az érettségi után én sem jelentkeztem sehová, mert nem volt rá lehetőségem és nem is tudtam még akkor, hogy mi is érdekel igazán. 3 éve világosodtam meg, utána jelentkeztem :D
Egy kalappal a holnapi történelemhez. :)
Bocsi, h közbeavatkozok, de az előző válaszadótól megkérdezhetem, h milyennek találja a pénzügy és számvitel szakot? Én is most érettségizek és csak ilyen szakokat jelöltem meg, és nagyon örülnék néhány infónak :)
Egyébként az első hozzászóló voltam :)
Konkrétan mire vagy kíváncsi? :)
A szakhoz kapcsolódó tárgyakat nagyon szeretem, ezek tanulásával szerencsére nincs gond. Az első 3 félévben viszont voltak olyan tárgyaink is, amik annyira nem kötöttek le, nekem már az előadásokat végigülni is kínszenvedés volt. Ilyen volt pl. a filozófia, szociológia, üzleti kommunikáció. Az agyam humán része sajnos majdnem elhalt az érettségi óta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!