Történelem esszéket meg lehet írni háttértudás nélkül úgy, hogy csak a forrásra és az atlaszra hagyatkozok?
Figyelt kérdés
2012. máj. 5. 14:23
1/10 anonim válasza:
Valamit így is írhatsz, és ha szerencséd van, pár pontot is kapsz rá.
2/10 A kérdező kommentje:
Tehát akkor a válasz az, hogy nem lehet úgy jó esszét írni!?
2012. máj. 5. 14:57
3/10 anonim válasza:
hát azért kell a háttértudás, de má tökmind1 pár nap van hátra nem tudod betanulni a 3 törikönyvet egyszerre :D
4/10 anonim válasza:
Hát ha tényleg az égvilágon semmi háttértudásod sincs, akkor nem.
Ha azért van vmi alap fogalmad a dolgokról, akkor max pontosat is.
5/10 anonim válasza:
Nagyjából össze lehet szedni, én nem olvastam el a könyveket, adattárat elolvastam és nagyjából emlékszem a dolgokra. Nézd meg az előző évi esszék megoldókulcsában minek kell szerepelnie. Ismétlik önmagukat...
6/10 anonim válasza:
nekem sincs háttértudásom mégis ugyvagyok vele hoyg meglehet írni.szinte cak a forrást kell átkölteni.... vagyis nagyon remélem :S
am a megoldókulcsban semmi sincs......
7/10 anonim válasza:
Ne alapozzatok a forrásra mert aki nálunk próbaérettségin csak a forrást írta le átköltve az mind 0 pontot kapott az esszére.
8/10 anonim válasza:
Én magyarból emelteztem ma, szóval semmi másra nem tanultam. Töriből a kidolgozott szóbeli tételeinket tanulom meg, tavaly kellett történelemből vizsgáznunk, azokat átnézem, meg még bnőm tavalyi szóbeli tételeit. Azok átfogják az esszétémákat, háttértudásnak esszéhez pedig bőven elég. A feladatlapot úgyis meg lehet írni 90%-ra IQ-ból meg atlasszal. Ha meg kicsit is tanultál a 4 év alatt, akkor 80%ra meg tudod írni az egészet. Ismerősöm tavaly azt se tudta mi kell 56-hoz, és max pontos esszét írt. Jó mondjuk a tavalyi érettségiről ne beszéljünk mert az vicc... most meg kéne tanulni, mert sokatoktól hallottam, hogy a magyar közép nem volt annyira könnyű, legalábbis meglepetésként ért titeket néhány feladat. Aztán ki tudja melyikekre terjed még ez át. Elvileg vannak ilyen összefüggések, ha a magyar nehéz akkor a matek könnyű lesz... de én erről nem tudok nyilatkozni, nekem az emelt így is úgyis nehéz volt :D
9/10 anonim válasza:
A megoldókulcsban vannak fogalmak és események amiket jó, ha szerepeltetsz. Ennél többet nem nagyon tudsz készülni. Szóbeli tételek meg kútfej és IQ, ennyi...
Hajrá nekünk, én alig tanultam rá...
10/10 A kérdező kommentje:
En se nagyon..max ami ev kozbe ragadt ram...de toribol mindig 2-3as voltam...vagy vmikor epp 2-es....ez a tantargy a remalmom.
2012. máj. 8. 22:47
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!