Azt azért nem értem, miért van minden évben valószínűségszámítás, mikor az a legnehezebb, és a legtöbb matematikus is utálja!
Mondjuk matematikus alatt matematikát szerető illetve matematikatanár emberekre gondoltam, de sokra....
2012. máj. 5. 21:02
12/22 anonim válasza:
Egyrészt mert benne van a követelményben, másrészt mert fontos a körülötted levő világ megértéséhez. Ez az iskolai tanulás célja, és ezt kérik számon az érettségin. Egyébként a valszámnak csakugyan vannak könnyen utálható részei, de azokat a középiskolában nem tanítják, a gimnáziumi anyag elég könnyű.
2012. máj. 5. 21:37
13/22 anonim válasza:
Hát, nekem nem könnyű... :(
Amúgy félre ne érts, fontosnak tartom a matematikát, mert fejleszti a logikát, szerintem alapvető.
De nyilván van része, amit nem szeretek...
Juj a trigonometrikus egyenleteket gyűlölöm!!
2012. máj. 5. 21:40
14/22 anonim válasza:
A trigonometrikus egyenleteknek is kivették már azt a részét az érettségiből, ami igazán nehéz. 2005 előtt sokkal többet kellett tudni belőle, most már ez is le van butítva. Utálni persze szabad. De nem is csak a logikus gondolkodásról van szó, mert arra a matematika bármelyik ága jó, hanem amit mondtam, a világ megértéséről. A sinus/cosinusfüggvény a világ legalapvetőbb jelenségeit írja le, még nem is csak a természetét, hanem akár emberi szférában zajló folyamatokat is. A periodicitás a világ egyik legfőbb jelensége, és az érettségi anyagban számonkért egyszerű trigonometrikus egyenletek erről szólnak. Ami nehéz benne, azt már csak emelt szinten kérik.
2012. máj. 5. 21:49
15/22 anonim válasza:
Nekem az egész nehéz valahogy... De nem tudom, miért. Pedig próbáltam megérteni.
2012. máj. 6. 09:19
16/22 anonim válasza:
www.matekmindnekinek.hu Vegyél egy 24 órás "jegyet" és nézd át a számodra necces témákat. Én 4 éven át kettes voltam matekból, 2 hónap gyakorlás+a weboldal segítségének eredménye 96%. :)
2012. máj. 6. 10:58
17/22 anonim válasza:
Arra válaszoltam amit kérdezett, félreírtam két betűt. Te meg gondolom a 31%-al kötekedni jársz mindenhova. Egyébként igencsak vicces gyerek lehetsz. Tehát a kérdezőnek: www.matekmindenkinek.hu a helyes webcím.
2012. máj. 6. 17:43
18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket!
Hát, ez után a magyar után sajnos már nem merek túl sok jóra számítani, úgy látom még véletlenül sem a tudást szeretnék mérni... Mindegy, rossz évet fogtam ki érettségi szempontjából.
Akik szintén holnap mennek, sok sikert kívánok! :-)
2012. máj. 7. 20:47
19/22 anonim válasza:
Szerintem marha könnyű volt a magyar.... mondjuk egyáltalán hogy lehetne nehézre megcsinálni?
2012. máj. 7. 21:01
20/22 anonim válasza:
Nagyon szemetek voltak idén:( Nekem csak a novella elemzést tanították meg és kivették pont most. A szövegértés is gyatra volt. Ha már a magyar szakos tanárok rosszul oldják meg akkor mi, diákok?:S
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!