Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Matek érettségire hogyan...

Matek érettségire hogyan készüljek?

Figyelt kérdés

Ti mit ismételtek? Vagy mit gyakoroltok rá? Van valakinek valamilyen jó tippje esetleg?

Már nagyon izgulok... Eddig inkább azokra készültem, amiket konkrétan követel az egyetem, de azért ebből se ártana olyan 80% körülit írni... :-S

2012. máj. 4. 23:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Azt azért nem értem, miért van minden évben valószínűségszámítás, mikor az a legnehezebb, és a legtöbb matematikus is utálja!

Mondjuk matematikus alatt matematikát szerető illetve matematikatanár emberekre gondoltam, de sokra....

2012. máj. 5. 21:02
 12/22 anonim ***** válasza:
Egyrészt mert benne van a követelményben, másrészt mert fontos a körülötted levő világ megértéséhez. Ez az iskolai tanulás célja, és ezt kérik számon az érettségin. Egyébként a valszámnak csakugyan vannak könnyen utálható részei, de azokat a középiskolában nem tanítják, a gimnáziumi anyag elég könnyű.
2012. máj. 5. 21:37
 13/22 anonim ***** válasza:

Hát, nekem nem könnyű... :(

Amúgy félre ne érts, fontosnak tartom a matematikát, mert fejleszti a logikát, szerintem alapvető.

De nyilván van része, amit nem szeretek...

Juj a trigonometrikus egyenleteket gyűlölöm!!

2012. máj. 5. 21:40
 14/22 anonim ***** válasza:
A trigonometrikus egyenleteknek is kivették már azt a részét az érettségiből, ami igazán nehéz. 2005 előtt sokkal többet kellett tudni belőle, most már ez is le van butítva. Utálni persze szabad. De nem is csak a logikus gondolkodásról van szó, mert arra a matematika bármelyik ága jó, hanem amit mondtam, a világ megértéséről. A sinus/cosinusfüggvény a világ legalapvetőbb jelenségeit írja le, még nem is csak a természetét, hanem akár emberi szférában zajló folyamatokat is. A periodicitás a világ egyik legfőbb jelensége, és az érettségi anyagban számonkért egyszerű trigonometrikus egyenletek erről szólnak. Ami nehéz benne, azt már csak emelt szinten kérik.
2012. máj. 5. 21:49
 15/22 anonim ***** válasza:
Nekem az egész nehéz valahogy... De nem tudom, miért. Pedig próbáltam megérteni.
2012. máj. 6. 09:19
 16/22 anonim ***** válasza:
www.matekmindnekinek.hu Vegyél egy 24 órás "jegyet" és nézd át a számodra necces témákat. Én 4 éven át kettes voltam matekból, 2 hónap gyakorlás+a weboldal segítségének eredménye 96%. :)
2012. máj. 6. 10:58
 17/22 anonim ***** válasza:
Arra válaszoltam amit kérdezett, félreírtam két betűt. Te meg gondolom a 31%-al kötekedni jársz mindenhova. Egyébként igencsak vicces gyerek lehetsz. Tehát a kérdezőnek: www.matekmindenkinek.hu a helyes webcím.
2012. máj. 6. 17:43
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket!

Hát, ez után a magyar után sajnos már nem merek túl sok jóra számítani, úgy látom még véletlenül sem a tudást szeretnék mérni... Mindegy, rossz évet fogtam ki érettségi szempontjából.

Akik szintén holnap mennek, sok sikert kívánok! :-)

2012. máj. 7. 20:47
 19/22 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem marha könnyű volt a magyar.... mondjuk egyáltalán hogy lehetne nehézre megcsinálni?
2012. máj. 7. 21:01
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szemetek voltak idén:( Nekem csak a novella elemzést tanították meg és kivették pont most. A szövegértés is gyatra volt. Ha már a magyar szakos tanárok rosszul oldják meg akkor mi, diákok?:S
2012. máj. 7. 21:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!