Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Matek érettségire hogyan...

Matek érettségire hogyan készüljek?

Figyelt kérdés

Ti mit ismételtek? Vagy mit gyakoroltok rá? Van valakinek valamilyen jó tippje esetleg?

Már nagyon izgulok... Eddig inkább azokra készültem, amiket konkrétan követel az egyetem, de azért ebből se ártana olyan 80% körülit írni... :-S

2012. máj. 4. 23:07
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
100%

Szerintem nézegesd meg az előző feladatsorokat:

[link]

Itt találsz megoldásokat is.

2012. máj. 4. 23:49
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, amik a legnehezebbek lehetnek:

Koordináta geometria (Egyenesek, Körülírható kör)

Kombinatorika (Permutáció, Variáció, Kombináció)

Általában a többiek egyszerűek, legalábbis nekem. A kombinatorikát sose tudom. Remélem nem lesz, csak a választhatókban!

2012. máj. 4. 23:50
 3/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az értelmes válaszokat! :-) Igen, ezek tényleg nagyon nehéz témák, én még a trigonometriát meg a valószínűségszámítást utálom nagyon... Reméljük a legjobbakat... :-)

Első válaszoló, ha egy témához tök sötét vagy, akkor légy oly kedves és inkább maradj csendben, senki sem kíváncsi a haszontalan hülyeségeidre. Ez a hely a segítségről szól, ha nem tűnt volna eddig fel. Bár a válaszaid hasznossága alapján valószínűleg még tényleg nem jöttél rá...

2012. máj. 5. 00:06
 4/22 anonim ***** válasza:
Hát igazából én sokszor azt hiszem értem az összes témát, elkezdek megoldani egy matek érettségit, megy mindne a választhatókig pár hibaponttal, aztán elkezdem a választhatókat. Az első nehézség, hogy ki se tudom választani, melyiket írjam.:D Aztán mindhármat megírom és a végén döntök, és mindig a 17 pontból van mondjuk a) b) c) d) rész. Tökjól megy a c)-ig, aztán a d)-hez még hozzákezdeni se tudok XD Megnézem a pontozást: a) rész: 2 pont b) rész: 2 pont c) rész: 3 pont d) rész: 10 pont. Húú mondom dejó :DDDDDDDDD
2012. máj. 5. 00:15
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha eddig becsülettel tanultál, akkor sehogy. Matekra és nyelvekre felesleges az utolsó héten tanulni. Pihenj vagy foglalkozz a többi tárggyal.
2012. máj. 5. 06:42
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni,de ha eddig nem tanultál,akkor már szinte felesleges is,ez nem olyan mint a történelem,vagy a magyar,hogy 1 nap tanulással 80% körülit lehet írni,ennek hosszú idő kell mire leülepszik,mire a gondolkodásod átformálódik annyira a sok feladattól,gyakorlástól,hogy könnyűnek érzed a középszintet(legalábbis szerintem így van).

De ne pánikolj,attól nem lesz semmi jobb,én azt javasolnám,hogy az a témakör,ami megy,arra gyúrj rá,hogy mindent tudj belőle,amelyik témakört nem tudod,annak pedig az alapjait tanuld meg,minden feladat elején(jó esetben) van egy 2-3 pontos feladat,ami nagyon könnyű:)

Meg igazából rengeteg minden benne van a függvénytáblázatban,ha jól tudsz gondolkodni,akkor az abban levő adatokból ki tudod következtetni a megoldást.

És ami nagyon fontos,mindig egyszerű megoldásra gondolj,még a 12 pontos feladatoknál is!

Én rengeteg feladatot rontottam el azzal,hogy láttam,hogy 12 pont,és nekiálltam nagyon bonyolult számításokat csinálni,habár maga a művelet egyszerű,csak a feladat megértése nehéz,érdemel többször is elolvasni egy feladatot,elemezni,mielőtt akármit is írsz:)

2012. máj. 5. 08:11
 7/22 anonim ***** válasza:

A legjobb, ha korábbi érettségi feladatokat kitöltesz és leellenőrzöd. Ezzel komplett tudod gyakorolni a 4 év tananyagát és látod, hogy milyen szinten van. Érdemes figyelni az időt is, hogy csak annyi ideig írd, ameddig érettségin is írhatod majd. Így reális képet kaphatsz arról, hogy milyen szinten van a tudásod.

A függvénytáblázatot nézd át, szerintem kulcsfontosságú, hogy tudd használni, mert szinte minden benne van és ez baromi nagy segítség lesz az érettségin.

És így a hajrában, az utolsó napokban inkább pihenj sokat! Nagyon sokat fog számítani, hogy mennyire leszel kipihent, friss.

Sok sikert!

17/L

2012. máj. 5. 09:19
 8/22 anonim ***** válasza:

[link]

ez a könyv nekem nagyon bejött (nálunk volt is belőle a sulis könyvtárban, biztos van nálatok is)+ a régebbi vizsgasorok

2012. máj. 5. 12:31
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Korábbi érettségiket kell csinálni.

Amúgy trigonometriát én is nagyon utáltam egészen addig amíg rá nem jöttem, hogy.... az összes nyamvadt egyenletnél ugyan azt az egy képletet kell használni...

sin^2 x + cos^2 x=1

Ezt maximum át kell rendezni és tuti meg tudod vele csinálni.

Amit én nagyon utálok az a kombinatorika, azt viszont szerintem elég lesz egyszer átnéznem előtte nap, mert nagyon frankón összefoglalta a tanár füzetbe.

2012. máj. 5. 17:54
 10/22 anonim ***** válasza:

Nekem 90+ kellene, és én ismerem az összes régebbi feladatsort, kivéve a nem magyar anyanyelvűekét vagy mit... bár már lassan azokat is.

Más könyvből is csináltam feladatsorokat.

Plusz az elmúlt két évben figyeltem, megcsináltam a HF-ot, nemcsak összecsaptam. Sokszor gyakoroltam is.

2012. máj. 5. 21:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!