Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magyarérettségire mit tanuljak?

Magyarérettségire mit tanuljak?

Figyelt kérdés

Az első részben (szövegértés) rákérdeznek nyelvtani dolgokra is, vagy az csak szövegértés?

A szövegalkotásra meg mit kell tudni? Nézzem át az érvelés, vers és szövegelemzés szabályait, írók életrajzát vagy mi? Ha nem tudok irodalmi példát hozni neki az érvelésre, akkor inkább írjam a másik kettőt?

4-es vok irodalomból, de úgy érzem nem sokat tudok most is inkább másra tanultam meg órán se vittük túlzásba 4 évig, de azért 70% minimum kéne írásbelin :/ Help

2012. máj. 4. 17:03
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Na novellaelemzés nem volt, de a két Karinthy mű összehasonlítását is le lehetett elemezni, nem is lett rossz sztem, írtam 4,5 oldalt, Origo-n is pont úgy értelmezték mint én. Szövegértésbe a kétértelműeknél én is beszívtam, remélem lesz pár amit végül elfogadnak, mert nagyon sokan benézték, még jó h az csak 40 pont.. Na mindegy, 70%-nál ne legyen rosszabb, szóbelivel megvan 75 körül, még az is jó lenne ahhoz képest amennyit készültem rá meg úgy a magyarra 4 év során xD
2012. máj. 7. 19:28
 12/13 anonim válasza:
Na végül is mi lett belőle? :D
2013. márc. 24. 18:58
 13/13 A kérdező kommentje:
Írásbeli 75, szóbelivel együtt 76 lett, úgyhogy végül is bejött a számításom. Szóbeliből többet is ki lehetett volna hozni, ha kicsit többet tanulok és a tanárom is jobb arc lett volna, de jó ez így, meglett végül a pontom, ahova mentem. :)
2013. márc. 24. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!