Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tanuljak meg év végére...

Xyu kérdése:

Hogyan tanuljak meg év végére 15 oldal történelmet?

Figyelt kérdés
Valami könnyű módszer kellene hogy nem felejtsem el 1 hét múlva.
2012. ápr. 22. 19:16
 1/6 anonim ***** válasza:

Év végére? Addig még van két hónapod, ezt max két nap alatt meg lehet tanulni!

Állj neki,olvasd át többször és értelmezd. Utána sorkiemelővel húzd ki a lényeget. Utána írd le amit tudsz. Aztán mond el hangosan.

2012. ápr. 22. 19:23
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ennyit egy pár nap alatt simán meg lehet tanulni. Minden nap foglalkozz vele egy kicsit, hogy ne menjen ki a fejedből.
2012. ápr. 22. 19:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

mondd fel mp3-ra, és hallgasd jövet-menet

én is úgy csinálom!

csinálj kis kártyákat, egyik felére a kérdést: mikor volt...

a másik felére a választ, hogy ellenőrizd magadat, és játssz vele sokat.

anyának többször mondd fel vacsorafőzés közben - hidd el, örülni fog

minél többször mondd el hangosan

készíts időszalagot az évszámoknak, arra rajzold fel

különböző színeket használj, ha vizuális vagy

15 oldal nem sok.

milyen téma?

2012. ápr. 22. 19:27
 4/6 anonim ***** válasza:
55%
Na jó, most jót röhögtem. 15 oldal? Bazz azt egy fél nagy alatt kéne megtanulnod...
2012. ápr. 22. 19:49
 5/6 A kérdező kommentje:
a lényeg ki van emelve úgy lett 15 oldalt
2012. ápr. 22. 20:20
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Gyanítom, hogy te általános iskolás vagy, vagy maximum középiskolás, mert egyetemen-fősulin a 15 oldal bemagolása semmi. Max 2 nap, annál többet nem szabad hogy igénybe vegyen. Év végéig viszont még bőven van időd.

Először is, ha a 15 oldal külön kigyűjtötted mint lényeget, akkor dobd is ki a francba, mert az agy nem képes szó szerint megjegyezni semmit, hacsak nem magolod be (én speciel nem tudok magolni). Szóval minél terjedelmesebb a szöveg annál több marad meg belőle. Ha én egy olyan szövegből tanulnék, amiben csak a lényeg szerepel, akkor annak is csak egy részét tudnám megjegyezni, vagyis kapásból legjobb esetben is csak 3-as.

Persze ha tudsz magolni (én nem) akkor ess neki és nyald be, de szerintem az rossz megoldás.

2012. ápr. 23. 00:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!