Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magyarérettségire mit tanuljak?

Magyarérettségire mit tanuljak?

Figyelt kérdés

Az első részben (szövegértés) rákérdeznek nyelvtani dolgokra is, vagy az csak szövegértés?

A szövegalkotásra meg mit kell tudni? Nézzem át az érvelés, vers és szövegelemzés szabályait, írók életrajzát vagy mi? Ha nem tudok irodalmi példát hozni neki az érvelésre, akkor inkább írjam a másik kettőt?

4-es vok irodalomból, de úgy érzem nem sokat tudok most is inkább másra tanultam meg órán se vittük túlzásba 4 évig, de azért 70% minimum kéne írásbelin :/ Help

2012. máj. 4. 17:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
2012. máj. 4. 17:19
 2/13 anonim ***** válasza:
13%

Ne haragudj de ennyire sötét nem lehetsz....

Nem írtatok kis érettségit? éééérdekes mi írtunk !

Nem mondta el tanárotok?

Nekünk elmondta......

2012. máj. 4. 17:28
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

ma 17:28!

Örülj neki, hogy nektek segített a tanár, sajnos ezt nem mindegyik teszi meg... Pl mi sem írtunk próbaérettségit és nekünk sem mondta el, hogy hogyan készüljünk... Pedig normális gimnáziumba járok.

A szövegértésben elméletileg lehet néha szövegalkotással kapcsolatos kérdés, szerintem nem árt, ha átnézed a szövegösszetartó erők témakört a nyelvtankönyvedben, de én a szóképek, alakzatok témát is javaslom, legalább átolvasás szintjén.

A szövegalkotásnál gondold végig szerintem már otthon, hogy neked mi az erősséget, a mű elemzése, 2 vers összehasonlítása vagy az érvelés. Annak nézd át a szabályait, olvass rá a neten példát. Én pl az érvelést tervezem választani, úgyhogy ahhoz célszerű átnézni regények tartalmát, szereplőit. Ha műveket szeretnél értelmezni, akkor célszerű az életrajzokat is átnézni. Amúgy elméletileg az a jó, ha nem csak egyre készülsz, hanem legalább kettőre, ha esetleg rossz témát kapnál.

Szerintem oldj meg egy érettségit otthon. Sok sikert! :-)

2012. máj. 4. 18:21
 4/13 A kérdező kommentje:
17:28: Amíg nem tudod leírni a kisérettségi szót sem, addig szerintem parasztkodás helyett inkább forgasd majd sűrűn hétfőn azt a helyesírási szótárt, mert neked arra biztos szükséged lesz ennyi IQ-val
2012. máj. 4. 18:34
 5/13 anonim ***** válasza:
amit mindenképpen nézz át az a fogalmazás irodalomból (hogyan kell, minek kell benne lenni stb.) ajánlok erre egy régebbi érettségi feladatsornak a megoldókulcsát (neten fent van). a többi részt kb iq-ból meg lehet csinálni, 70%-80% környékére
2012. máj. 4. 18:37
 6/13 A kérdező kommentje:
Ok kösz
2012. máj. 4. 18:57
 7/13 anonim ***** válasza:

"a többi részt kb iq-ból meg lehet csinálni, 70%-80% környékére"

Örülj neki, ha van erre képességed... nekem sajnos nincs, és kérlek, ne szólj le emiatt...

Igen, a régebbi megoldókulcsok átnézése nagyon jó ötlet.

2012. máj. 5. 21:39
 8/13 anonim ***** válasza:

az eleje vicc, ha tudsz olvasni és nem vagy full hülye, akkor szinte hibátlan lesz. a második részbe meg érvelni tanulj meg jól, a többit szard le. ennyi.

de ezen nem most kellene parázni, hanem az utolsó órákon kellett volna megkérdezni a tanárnénit...

2012. máj. 6. 11:42
 9/13 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok: azt még elfelejtettem, hogy a helyesírásra mindenhol nagyon figyelj!!! meg a külalakra is, mert az is beleszámít.
2012. máj. 6. 11:42
 10/13 A kérdező kommentje:
Na majd meglátom, hogy milyen érvelést dobnak be, ha vmi elvontat mint pl. 2010-ben, akkor inkább novellát elemzek (hacsak nem hagyják ki, mint 2006-ban vagy mikor).
2012. máj. 6. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!