Magyarérettségire mit tanuljak?
Az első részben (szövegértés) rákérdeznek nyelvtani dolgokra is, vagy az csak szövegértés?
A szövegalkotásra meg mit kell tudni? Nézzem át az érvelés, vers és szövegelemzés szabályait, írók életrajzát vagy mi? Ha nem tudok irodalmi példát hozni neki az érvelésre, akkor inkább írjam a másik kettőt?
4-es vok irodalomból, de úgy érzem nem sokat tudok most is inkább másra tanultam meg órán se vittük túlzásba 4 évig, de azért 70% minimum kéne írásbelin :/ Help
Ne haragudj de ennyire sötét nem lehetsz....
Nem írtatok kis érettségit? éééérdekes mi írtunk !
Nem mondta el tanárotok?
Nekünk elmondta......
ma 17:28!
Örülj neki, hogy nektek segített a tanár, sajnos ezt nem mindegyik teszi meg... Pl mi sem írtunk próbaérettségit és nekünk sem mondta el, hogy hogyan készüljünk... Pedig normális gimnáziumba járok.
A szövegértésben elméletileg lehet néha szövegalkotással kapcsolatos kérdés, szerintem nem árt, ha átnézed a szövegösszetartó erők témakört a nyelvtankönyvedben, de én a szóképek, alakzatok témát is javaslom, legalább átolvasás szintjén.
A szövegalkotásnál gondold végig szerintem már otthon, hogy neked mi az erősséget, a mű elemzése, 2 vers összehasonlítása vagy az érvelés. Annak nézd át a szabályait, olvass rá a neten példát. Én pl az érvelést tervezem választani, úgyhogy ahhoz célszerű átnézni regények tartalmát, szereplőit. Ha műveket szeretnél értelmezni, akkor célszerű az életrajzokat is átnézni. Amúgy elméletileg az a jó, ha nem csak egyre készülsz, hanem legalább kettőre, ha esetleg rossz témát kapnál.
Szerintem oldj meg egy érettségit otthon. Sok sikert! :-)
"a többi részt kb iq-ból meg lehet csinálni, 70%-80% környékére"
Örülj neki, ha van erre képességed... nekem sajnos nincs, és kérlek, ne szólj le emiatt...
Igen, a régebbi megoldókulcsok átnézése nagyon jó ötlet.
az eleje vicc, ha tudsz olvasni és nem vagy full hülye, akkor szinte hibátlan lesz. a második részbe meg érvelni tanulj meg jól, a többit szard le. ennyi.
de ezen nem most kellene parázni, hanem az utolsó órákon kellett volna megkérdezni a tanárnénit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!