Legalább 20%-ot el lehet simán érni érettségin mindenből, ha évközbe 3as voltam?
Akik idén érettségiznek! Ti már teljesen felkészültnek érzitek magatokat a jövőheti érettségire?
Akik már érettségiztek! Ugye nem lesz vészes és egy 20%-ot bárki össze tud hozni legalább? Nagyon félek, főleg a magyartól, mert mi csak az érvelést meg a novella elemzést néztük át párszor. De inkább az elemzést, de nekem nagyon nem megy...most olvasgatok minta elemzéseket, de iszonyat félek, hogy abból nem jön össze a 20%...:/
Hát szerintem 2nél többet mi se írtunk, az is úgy volt, hogy vége az órának aztán mki haza vitte, amit írt, lövésünk se volt róla, hogy az jó vagy sem...de legalább ilyennel is találkoztunk....:/
Nekem nem is megy jól....bár most aktívan olvasgatok ilyen minta elemzéseket, hátha rávilágít a lényegre...:)
Akkor neked sok sikert előre is a jövő évi érettségihez!:) Majd beszámolok milyen volt...:))):D ha túlélem:P
Uhh...én is az irodalomtól félek a legjobban!!
A mi tanárunk sem tanított 4 évig semmit! de komolyan....
Az érvelésem mindig szar volt így azt nem választhatom..:S a novellaelemzésről ne is beszéljünk..-.-"
így marad az összehasonlító...azt is nem olyan rég magyarázta el egyik ismerősöm , hogy mit hogy kell...de remélem sikerülni fog azért!:)
Sok sikert neked is akkor ^^
- általános gondolat a két versről, a költőkről is ha tudsz, tehát egy bevezetés
- részenként, idézetekkel elemzed a két verset, keresed a közöset a kettőben és a különbségeket is leírod
- lezárás, esetleg személyes vélemény nem direkt módon kifejtve
Ennyi.
Bev: Miről írsz?(cím ,költő)
A szerző melyik korszakában írta? +szellemi háttér
Műfaj meg jellemzők
Tárgyalás:
a cím értelmezése
szerkezet felépítése
a vers üzenete,alapgondolata
a vers stílusa
a vers hangulata
metafora,megszem. stb
Alakzatok (ismétlés,rím)
Képvilág.(milyen módon fejezi ki a gondolatait?)
Verselése
miután leelemezted a 2 verset összehasonlítod őket hogy miben hasonlítanak és miben különböznek :D
Bef: Összegzés
saját vélemény
Hatása más művészeti ágakra és korszakokra :D
tesség :)
Hát igen :D nekem tök jó lett a balladaelemzés...viszont az elsőbe rontottam..-.-" hülyeség volt.
vagy csak nekem volt hülyeség?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!