Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A "színvonalas magyar tanítás"...

A "színvonalas magyar tanítás" abban mutatkozik meg hogy csomó felesleges szir-szart megtanítanak a diákoknak?

Figyelt kérdés
2012. máj. 3. 16:34
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Az iskolában szerintem alapvető tudást tanitanak meg. Pl lehet hogy a törit soha nem fogjuk használni a jó büdös életben sem.(én meg főleg mert környezetvédelmi és élelmiszeripari irányban mentem tovább) de azért a magyar nép történelmével pl az Aranybulla kiadásával illik tiszteletben lennünk. Szerintem pl Földnélküli János élete minek tartozik bele a magyar tananyagba. SZerintem,elég lenne MO,meg a közeli akikkel kapcsolatban van a magyar nép azok történelmét tanulni. Mig aki meg történész akar lenni,az mehet olyan suliba ahol a törit magasabb szinten tanitják.

A magyar is ugyanilyen,igaz felesleges,de mégiscsak ILLIK tudni pl Kosztolányi életét és munkásságát.

Én ugye kv és élip irányban mentem tovább,igy a kémia nekünk magasabb és speciálisabb szinten tanitották.pl a tesit én világéletemben utáltam(szemüvegesként a tanár nem engedett kötelet mászni,az új sulimban meg a tanár kijelentette hogy megbuktat ha nem mászok fel 2 héten belül.. ) meg 14 évesen mütötték a bokám. Szóval felesleges,de mi pl megtanultunk uszni a sulival,meg milyen jól esett pl mozogni egyet a nap végén. Igy is milyen sok elpnnyadt gyerek van aki ahelyett hogy mozogna,focizna a játszón a haverokkal a gép elött ül(pl a párom a gép elött focizik.)

Én is jártam pl technikusiba,tény és való hogy elavult "gáz" dolgokat tanultunk. DE pl a gravimetria az alapja az egésznek,s anélkül pl a Soxtec készülék müködését nem is érti meg az ember. Nem lehet rögtön csak titrálni,az alapjait is kell tudni a témának. Elején a gravi,utána a titri és utána a műszeres analitika. Nem fogod tudni rögtön a spektrofotometriát használni,hisz ahhoz is kell oldatot késziteni és fénytant is tudni kell hozzá. Az ember az életben,a munkahelyén megtanulja majd a fontos szakmai dolgokat,én is ott találkoztam csak Élesben a HPLCben de az elméletét megtanltuk a suliban. A suliban nincs pénz egy 2-3 milliós kütyüre.

Én igy gondolom,de ne haragudjatok hogy sokat irtam.

2012. jún. 18. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!