Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kamaszok, rátok tekintettel...

Kamaszok, rátok tekintettel van otthon a családotok az érettségi miatt?

Figyelt kérdés
A húgom most érettségizik és szomorúan vettem tudomásul, mikor hazajöttem, hogy a szüleink állandóan hangoskodnak, pedig tudják, hogy most extra nehéz lesz bekerülni az egyetemre. Hiába szólok nekik, nem hagyják tanulni, mx hangerőn hallgatnak rádiót, kiabálnak, veszekednek, piszkálják mindenért. 18 körüli gyerekek, titeket hagynak most tanulni?
2012. máj. 1. 14:19
1 2
 11/14 anonim válasza:

Ha megy a patália addig biztosan menni fog, amíg nem szól az érintett ellene, akár egyedül, akár másodmagával.

De a legjobb az, ha addig van valaki másvalakinél egy szabad hely, ahol tanulni lehet, de nyugodtan, esetleg lehetőség van másvalakivel együtt tanulni, (pl. ugyancsak érettségiző unokatesó, legjobb barát(nő)... stb.), érdemben átbeszélni a dolgokat, esetleg ha mást nem, akkor az érettségi idejére a nagyihoz költözni. Ha meg a szülők néznek, hogy miért a költözés, meg lehet nekik indokolni, hogy...

"-- Ne haragudjatok, de nem szeretnélek megzavarni benneteket csend- és nyugiigényemmel a cirkuszaitokban, amire én egyáltalán nem vagyok kíváncsi. Azt meg köszönöm, nem kockáztatom meg, hogy miattatok elbaxxam az érettségit! Úgyhogy... jó veszekedést! (De azért a nagykést hagyjátok majd a fiókban, és ne fojtsátok meg egymást, ha lehet...!)" ...és mindezt unottan, fapofával elmondani, ha meg téged is bele akarnak keverni a veszekedésbe, vagy hirtelen az érdekedben fellépve sajnálni kezdenek, esetleg marasztalni akarnának, akkor se hallgass rájuk, mert a fegyverszünet átmeneti! Ugyanott fogják folytatni, ahol abbahagyták."

Komolyan mondom -- viccen kívül -- az ilyen szülőket le kéne ilyenkor titokban videózni, és egy 10 fős társaságban végignézni velük az egészet... hadd elemezzék ki magukat a többi nézővel! :o

2012. máj. 1. 15:24
 12/14 anonim ***** válasza:
Én olyat nem mondtam, hogy aki akar, az tud zajban is tanulni, de igenis vannak olyan emberek, akik tudnak. Ha szólt, akkor tényleg bunkóság a szülőktől, hogy nincsenek rá tekintettel, viszont még mindig el tud menni pl. egy könyvtárba vagy valamelyik rokonhoz vagy ismerőshöz tanulni, vagy akár elég otthonra egy füldugó is. Egyébként meg ha egyetemre megy és esetleg kollégiumban fog lakni, akkor kénytelen lesz megszokni, hogy muszáj zajban tanulni (és aludni is), mert ott aztán senki nincs tekintettel a másikra.
2012. máj. 1. 16:08
 13/14 anonim ***** válasza:
Én tudok zajban tanulni tv vagy zene mellett, de ha a szüleim veszekednek (most enyhén fejeztem ki magam), akkor lehetetlen tanulni. Mostanában szerencsére nem csinálják a fesztivált, mivel most érettségizek.
2012. máj. 2. 09:46
 14/14 anonim ***** válasza:
Aki írta hogy ez csak egy érettségi, az mikor érettségizett is így gondolta? Nem hinném. Kicsit sok múlik most ezen főleg ha felvételizik is. Most már én is azt mondom hogy nem volt vészes de 3 éve roh@dtúl fostam ám.. Ezzel nem igazán tudsz mit csinálni. Aki sokat vizsgázik az gondolom tudja milyen mikor vizsgaidőszak végére már annyira koncentrál hogy a legkisebb zaj is zavarja (velem volt már ilyen). Sok sikert tesódnak! :)
2012. máj. 2. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!