Magyar érettségi? Mit tegyek ha egyszerűen nem tudok fogalmazást írni?
Már írtam egy TZ-ben párhuzamosan, arra azt a választ kaptam, hogy nem lehet tudni, mikor melyikről írok, összefolyik.. pedig pont ezt próbáltam akkor végig kikerülni.
A szempontokat fel tudom sorolni, de egyrészt a háttéranyag már hiányos, másrészt egy csomó dolgot nem ismerek fel, harmadrészt nem tudom használni, ha meg is van...
Olvasgatom a megoldókulcsokat, amelyekben olyan fura dolgok vannak, amelyeket az ég világért nem tudnék összehozni és nem is értem, hogyan lehetett...
előző vagyok!
Én sose néztem még meg a megoldókulcsot, de 4/5-nél sose kaptam rosszabbat verselemzésre. Nálunk másképp nem fogadják el csak ha párhuzamosan haladsz vele, szerintem az a legkönnyebb, mert nem hagysz ki semmit, csak végig mész minden szemponton. Még az segít talán ha átnézed a szerzőket, hogy ki mivel foglalkozott? akkor tudni fogod, hogy József Attila pl Mo. ról ír a legtöbbet a 30-as években, a külvárosról ahol élt, arról hogy forradalmat vár stb... pár ilyen infó segíthet meg bele lehet írni. nézz át pár verset a szerzőktől amiket vettetek és ha ismert szerző lesz akkor lehet segít :)
Én nagyon-nagyon nem vagyok jó verselemző.
Ma átnéztem 3 alkotó pályáját és stílusait, és töriztem ezen kívül, és elment az összes energiám erre meg az idő nagy része is...
Tök mindegy, hol született a költő, ezt tömegnövelésnek tekintik, és a további szöveget gyanakodva olvassák.
A helyesírásra nagyon vigyázzatok, már ezzel is össze lehet hozni egy bukást.
A verselemzésről annyit, hogy próbáld beleélni magad a költő helyzetébe, és abba az időbe, amikor élt és alkotott, és írni róla egy oldalt, a vers nem idegen nyelven van, valami gondolat húzódik mögötte, tessék felfedezni, egy pici beleérző-képesség, és megvan a kettes. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!