Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Emelt történelem érettségizőne...

Emelt történelem érettségizőnek van valami tanácsotok?

Figyelt kérdés

Mik szerintetek a legfontosabb évszámok? Mi az, amire mindig rákérdeznek? (pl.: Caesar meggyilkolása ilyen)

Hogy adjam elő magam a szóbelin? (a tanárunk nagyon

beparáztatott minket)

2012. ápr. 29. 13:31
 1/3 anonim ***** válasza:

Írásbelire tudj mindent, esetleg évfordulós dolgok előfordulhatnak.

Szóbeli meg igen egyszerű, kapsz egy tételt, hozzá valami kis anyagot, írsz egy vázlatot, aztán mint akármilyen órai felelet alkalmával előadod, esetleg kérdeznek és kész.

2012. ápr. 29. 19:48
 2/3 anonim válasza:

Fontos évszámok (csaták) mind benne vannak az atlaszban, esszénél használhatod. A teszt részben meg max. olyan évszámokat kérnek, amiket ha emeltezel, tudnod kell. De ahogy a készülés közben (én is holnap érettségizem) nézegettem a régi érettségiket,a tesztrészben az a pár évszám is jobbára magyar. (Eger, Szigetvár, Buda visszafoglalása, Muhi csata, Trianon, Normandiai partraszállás, esetleg egy-két nehezebb is lehet, de nem valószínű.) Ha nem tudod pontosan, akkor meg ne gondolkodj rajta hosszú percekig, inkább csináld meg amit tudsz, ne húzd az időt, majd a végén ráérsz. Az évszámos kérdések általában elemenként 0,5 pontosak, sokat nem buksz rajtuk.

Esszében II. vh.

2012. máj. 8. 16:37
 3/3 anonim válasza:
A normandiai partraszállás nyilván nem magyar :D , nem tudom hogy került oda...
2012. máj. 8. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!