Az orvostanhallgatók mennyit tanulnak átlagosan naponta?
Hát ha nem nagy gond, akkor nem osztogatnék meg szorozgatnék, mert kicsit bonyolult lenne.
Én személy szerint nem tanulok minden nap. Szorgalmi időszakban demók (orvosin így nevezik a számonkéréseket) előtt megsaccolom, hogy mennyi idő alatt lehet megtanulni, beosztom és megtanulom. Ez nyilván függ attól hogy meddig van órám, van-e más dolgom, stb.
Előfordul, hogy ilyenkor kihagyom az előadásokat, helyette tanulok és csak gyakorlatokra megyek be.
Utolsó 1-2 héten már nem nagyon járok be semmire (addigra szoktam tartogatni a "legális" hiányzásaim), úgyhogy akkor már úgy zajlanak a napjaim, mint vizsgaidőszakban.
Azaz: Reggel 8-kor kelés, kávé. Tanulok 10-ig, akkor reggeli, közben kis pihi. Aztán tanulás délig, majd ebéd, közben pihi. Utána még tanulás ameddig bírok (kb. du. 4-ig, vizsga előtti napokban max 8-ig). Este egy kis pihi (barátok, net, film, séta stb.), aztán időben lefekszem és kezdődik elölről.
Ez megy egész vizsgaidőszakban:D
Nem, a demókra rendesen meg szoktam tanulni az anyagot.
Demóból meg ált. kettő van egy félévben. Vmiből három.
Olyan tárgy is van, amiből minden gyakon írunk.
Nem nagyon tudok rendszeresen tanulni, sokszor próbáltam már, de nekem nem megy. De ha jön a demó, akkor tényleg becsülettel megtanulom.
Meg bejárok előadásokra, gyakorlatokra, így azért rám ragad vmennyi, nem tök új az anyag, mikor elkezdem tanulni:D
Ha hozzá sem nyúlnék egész félévben, akkor nyilván nem tudnám megtanulni vizsgaidőszakban.
De egyébként ez függ attól is, hogy milyenek a képességed. Vki sokkal nehezebben tanul, sokkal több idő kell neki.
Nekem azt hiszem szerencsém van, viszonylag gyorsan megértem a dolgokat és gyorsan is tanulok.
Nem lehet teljesen objektíven mérni, persze.
Inkább a hallottak és a tapasztalatok alapján mondom, hogy úgy gondolom, hogy ilyen szempontból szerencsés vagyok.
Az alapján gondolom ezt, hogy mondjuk ugyanarra a demóra gyorsabban készülök fel, mint xy, de ugyanolyan jegyet kapunk (írásbelin).
Pl. volt, aki teljesen kétségbe volt esve, hogy két hetet tanult egy demóra, mégis megbukott, én meg 1 napot tudtam készülni (kivételes eset volt, egyébként nem a kettesre szoktam hajtani, elég maximalista vagyok), mégis meglett a kettes.
Nem méregettem soha, hogy egy nap alatt mennyi anyagot tudok megtanulni.
Értelme se lenne, hiszen az anyagtól is függ.
Vmi könnyebben megy, vmi nehezebben.
Meg ami nekem könnyen megy, az másnak lehet, hogy nehezen, ami meg nekem nehezen, az másnak egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!