Teljesen reménytelennek tűnik a helyzet matekból, mit tegyek?
Meg kell tanulnod kicsit jobban odakoncentrálni arra, amit csinálsz, és kizárni a külső zajokat. Erre később is szükséges lesz: egyetemen, mikor vizsgaidőszakban tanulsz, mások olyankor vagy karácsonyra készülnek, vagy kinn játszanak nyári szünetben... Dühítő olyankor benn tanulni, de muszáj.
Aztán még később, a munkád során is sok hasonló lesz.
Szóval kicsit dresszírozd magad arra, hogy te most a feladatodat csinálod, és meg sem hallasz mellette semmi mást. Meg lehet szokni, nyugi. :)
Ahogy az első is mondta, próbáld magadat erre valahogy felkészíteni. Ha egyetemen kollégista leszel, akkor jól fog jönni az a tehetség, hogy kitudod zárni a zajokat. Beszélgetni fognak melletted a szobatársaid, közben az utcáról is szűrődik be zaj, a folyosóról is, egyszóval sosem lesz teljes nyugid a tanuláshoz!
A tudatról nem is beszélve, hogy más már sütkérezik a napon, te meg tanulsz a hülye vizsgáidra.
Egyszóval pl kapcsold be a tv-t és próbálj amellett matek házit írni, ezzel kicsit hozzászoksz ahhoz, hogy a külső zavaró tényezőkre ne figyelj.
velem általánosban olyan történt hogy a padtársam aki rossz tanuló volt,folyamatosan zaklatott hogy súgjak már neki(matekból súgni alapból kivitelezhetetlen de lehet arra számított a vadbaromja hogy majd levezetem neki szóban??!!)persze nem segítettem mert elég volt a magam feladata.erre elkezdte mozgatni a padot hogy ne tudjak rendesen írni,pad alatt rugdosni,pad felett ütlegelni.Na ezek milyen zavaró tényezők lennének számodra??a tanárnéni meg persze úgy tett mintha nem látna semmit..hát igen, vannak akik nem tudnak fegyelmezni...a dogámat viszont leosztályozta ugyanúgy mint másokét(1es lett) a javítódogát persze értelemszerűen lényegesen jobban megírtam.nem emlékszem hányasra de év végén 4es lettem.
szal csak tudd hogy a te nehézségeidnél is lehetnek lényegesen nagyobbak.örülve a kedvezőbb sorsodnak hát hozd a szintet valahogy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!