Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van arra valamilyen "szabály",...

K.lau13 kérdése:

Van arra valamilyen "szabály", hogy egy tanár egy hónapban hányszor írathat dolgozatot? Házirendben benne lehet? És csinálhatja ezt velünk a tanár?

Figyelt kérdés

Egy hónapban mindenkinek kell hogy legyen minimum két jegye, ezt tudom, és azt is, hogy egy nap max. 3 dolgozatot írathatnak velünk(nem mintha betartanák, ennek ellenére volt olyan napunk nem is egyszer,m hogy egész nap dogát írtunk).

Tudom azt is, hogy a röpdoga nem számít, de röpdoga olyasmi, amiről nem szólnak, hogy meg fogjuk írni, nem? Angol szódolgozat minek számít? Lehet arra valamilyen "szabály", hogy a tanár hány dolgozatot írathat maximum egy hónapban? Tudom, hogy ez a házirendtől függ, de létezhet ilyesmi? Az angol tanárunk minden pénteken 70 szavas dolgozatokat írat velünk, már legalább fél éve, általános 7. osztályban. A jobb középiskolákban is max. 50 szóból írnak, és azt se minden héten, vagy van, hogy hetente kétszer. A tanárunk mondjuk alapból nem tud tanítani, nem tud magyarázni, ezt nem csak mi, a többi tanárunk is így gondolja. És tényleg nem értjük az angolt, de ő azt hiszi, igen. És egyáltalán, egy 90 pontos dolgozat számíthat röpdogának? kérdez 60-70 szót, aztán még kérdéseket tesz fel, és egy levelet is kell írnunk, ezt eljátszuk minden pénteken, az órákon pedig valami "középfokú" nyelvtant tanulunk, de az alapfokút nem tudjuk rtendesen, mert egyszerűen nem tanította meg normálisan, és anélkül ezt a középfokút nem tudjuk, pedig ő azt hiszi, hogy nekünk semmi ilyen dolgozatokat írni minden pénteken,

és hogy "mindent tudunk". Ő mondja mindig ezt, hogy "mi középfokú angolt tanulunk, amilyet középiskolában is tanítanak", ehhez képest azok, akik nem járnak másik tanárhoz különórára vagy nem tanulnak saját maguktól könyvekből meg ilyenekből, azok egy-két szavas mondatokban beszélnek angolul. A dolgozatokkal meg csak összekavar mi8ndenkit, mert egy hét alatt vége egy témakörnek, aztán jön a következő. Igaz, most próbanyelvvizsgára készülünk, és nyelvtant semmit nem tanulunk, nem mintha eddig különösebben tanultunk volna. De mindegy, ez egy másik téma, én erre a dolgozatra lennék kíváncsi, hogy megírathat ilyet minden pénteken? Végülis ha úgy vesszük körülbelül 90-100 pontos, olyan témazáró szintű lehet, még akkor is, ha csak 3 feladat van. Normális ez? Megteheti?

Bocsi, ha egy hülye kérdés, korábban már írtam ki hasonlót, de most konkrétan erre lennék kíváncsi. Szerintetek?

2012. ápr. 21. 19:28
 1/3 anonim ***** válasza:
normális, meg. tanuljál inkább, ne itt háborogj!
2012. ápr. 21. 19:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Részben megválaszoltad, házirendfüggő. A minimum van meghatározva, hogy fél év alatt legalább 3 jegynek kell lennie, hogy abból lehessen átlagot vonni.

Tudom hogy ez nem segít, de a következő években sem lesz könnyebb. Akármilyen szar, valahol hálát kell adni hogy ennyire foglalkozik veletek a nyelvtanár, mert majd ezt később kamatoztatni lehet.

Én kb. 15 évig tanultam folyamatosan angolt, amiből kb. 6 év volt az amiben tanítottak valamit (ebből az általános iskola volt 4 év). A többin játszottunk, beszélgettünk, dvd-t néztünk, szabad foglalkozás és minden más volt, csak tanulás nem, és nem is vittem semmire, mert az éveken át való semmitevésen lévő alapra nem lehet nyelvvizsgát tenni. Biztos megterhelő ez a folyamatos számonkérés, de tedd túl magad annyival rajta, hogy nem akar rosszat a tanár. Szókincsre nagy szükség van, ahogy a fogalmazásra is. Nyilván a nyelvtan is előfog még kerülni a következő évben.

2012. ápr. 21. 19:40
 3/3 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. :)

az elsőnek csak annyit mondanék, hogy csak szerettem volna tudni, mert hallottam már ilyesmiről. Egyébként meg szoktam tanulni amit feladnak, de annyira sok, hogy egy héttel később már nem emlékszek rá, mert ennyit egyszerűen nem lehet megjegyezni, akkor se, ha nem csak bemagolom, vagy micsoda, hanem megtanulom. Persze igyekszek, csak azért kérdeztem...

második, neked is köszönöm a választ. Az a baj, hogy hiába tanulunk sokat, nem igazán értjük, a tanár nem igazán tud magyarázni, amit más tanáraink is így gondolnak. A szókincs.... Csak az a baj, hogy mi mondunk neki szavakat, amiket nem is ismert addig. Pedig létező szavak, nem tudta leírni pl. hogy twilight vagy hogy... mi volt az? ja, asszem hogy "kindergarten"... és még sok mindent. De persze remélem, igazad lesz, és tényleg tanulunk valamit :)

Légyszi, ezt most ne vedd kötözködésnek, köszönöm a válaszod, végülis egyetértek vele :)

2012. ápr. 22. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!