Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Nagyon tetszik az orosz nyelv és szívesen kipróbálnám a tolmácskodást, talán bevállalnám a szinkrontolmácsolást is. Megjegyzem nagyon jó a nyelvérzékem.

A legtöbb helyen azt olvastam, hogy ehhez nyelvszakot kell végezni valamely bölcsészettudományi karon.

Viszont én nagyon nem akarok bölcsészdiplomát, mert ha nem jön össze a tolmácsolás, akkor ugye a bölcsészdiploma az semmit se ér.

A másik verzió: A BGF-en nemzetközi gazdálkodást tanulnék, ami eléggé nehéz, viszont használható diploma. Emellett tudnék oroszt tanulni de nem olyan intenzíven mint egy nyelvszakon. Ez a szak is eléggé érdekel de jóval kevésbé mint az első. A diploma után mondjuk keményen nekiállnék az orosznak, és akkor utána azt is csinálhatnám amit szeretnék, meg lenne egy másik diplomám, ami önmagában is értékes.

Szóval a kérdésem az hogy mit választanátok, egyből az oroszt vagy inkább a második verziót?:D

Válaszaitokat előre is köszönöm.

2009. jún. 20. 19:29
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Egy kis javítás: A diploma után mondjuk keményen nekiállnék az orosznak, és akkor hogyha az orosszal nem jönne össze semmi, akkor is lesz egy értékes diplomám.
2009. jún. 20. 19:32
 2/18 A kérdező kommentje:
Bocsánat hogy ilyen zavaros lett a kérdés, de remélem értitek mire vagyok kíváncsi?:D
2009. jún. 20. 19:33
 3/18 anonim ***** válasza:
51%

Nos, valóban igen zavaros.

De miért mondod h a bölcsész-diploma nem ér semmit? Ne viccelj, sztem a lehető legszélsesebb körű ismeretet onnan szerzed meg. Nem tudom, sztem te tévhitben vagy, az más kérdés, hogy jelenleg a piaci értékét nem sokra becsülik.

Na a tolmácskodás maga pedig veszett ügy eleve, ha nincsneke jó kapcsolataid, ennyi lenne kb.

2009. jún. 20. 19:47
 4/18 anonim ***** válasza:
24%
mellesleg a BGF lenne az értékes diploma ? :-) ugye viccelsz ??
2009. jún. 20. 19:48
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is ugyanebben a cipőben járok, csak nekem volt más oka is, hogy nem nyelvszakra mentem (messzebb van, költségesebb). Meg aztán az öt év, hogy valamit tudjak dolgozni vele. És ha nem jön össze? Látom te is így vagy. Én most közgázra járok, amit nagyon nem szeretek, és csak tiszta szenvedés. Megbántam, hogy nem ragaszkodtam a nyelvszakhoz. Én a helyedben a szívemre hallgatnék, és a nyelvszakot választanám.
2009. jún. 20. 19:50
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Az első válaszolónak: Mit a fenét kezdesz egy orosz bölcsész diplomával? Ha nincs mesterképzésed, ahol tolmácsnak vagy fordítónak specializálódj, akkor minek?

A közgázos voltam.

2009. jún. 20. 19:53
 7/18 A kérdező kommentje:

Hát ezeket hallottam:

-Bölcsészdiplomával munkanélküli lehetsz meg ruhatáros...stb.

.BGF-et ellenben rengetegen dicsérték, ismerőseim is idegenek is.

Szóval ezekből vontam le ezeket a következtetéseket.

Tévhitben élnék?:)

2009. jún. 20. 19:54
 8/18 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló nyilván bölcsész...

Én mindenféleképpen a nemzetközi gazdálkodást választanám. Szerintem ahhoz, hogy tolmács munkát vállaljál, bőven elég egy felsőfokú nyelvvizsga. :S

2009. jún. 20. 20:01
 9/18 anonim ***** válasza:

Orosz bolcseszdiploma + BGF - egyutt is mehet ha birod. Ha legkesobb az elso szakod 3. feleveben elkezded a 2. szakod, akkor mindketto mehet allamin, mert 1 felevnek szamitjak a ket szak 1-1 felevet.

Ha nem tudsz/akarsz ket sulit bevallalni, akkor orosz, meg fogsz belole elni, nem kell felni a bolcseszdiplomatol.

2009. jún. 20. 20:05
 10/18 anonim ***** válasza:
Én a BGF-re járok nemzetközi gazdálkodás szakra. Maga az intézmény nagyon is jó. Nekem ez a második szakom, korábban a PSZF-et végeztem el. Azért szerintem egyáltalán nincs rossz híre a sulinak, nyugodtan kérdezz meg hr-eseket. A Külkeren a nyelvet elég jól tanítják és igenis vannak lehetőségei az ott tanulóknak. Eleve az a tény, hogy két szakmai középfokú nyelvvizsga kell a diplomához, elég sokat elmond. Egyébként meg lehet nézni a tanári kart. Aki tényleg jól tanul, az simán bejuthat nagykövetségre dolgozni, vagy egyéb nagyvállalatokhoz a tanárok részéről erős hátszéllel. Több ilyen embert is ismerek. Szerintem a második verzióval többet érsz. A bölcsész diplomával az a baj, hogy semmit nem érsz vele. De ha mondjuk hobbiból jártam volna fősulira, tutira bölcsész leszek.
2009. jún. 20. 21:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!