Mit tennétek a helyemben?
Nagyon tetszik az orosz nyelv és szívesen kipróbálnám a tolmácskodást, talán bevállalnám a szinkrontolmácsolást is. Megjegyzem nagyon jó a nyelvérzékem.
A legtöbb helyen azt olvastam, hogy ehhez nyelvszakot kell végezni valamely bölcsészettudományi karon.
Viszont én nagyon nem akarok bölcsészdiplomát, mert ha nem jön össze a tolmácsolás, akkor ugye a bölcsészdiploma az semmit se ér.
A másik verzió: A BGF-en nemzetközi gazdálkodást tanulnék, ami eléggé nehéz, viszont használható diploma. Emellett tudnék oroszt tanulni de nem olyan intenzíven mint egy nyelvszakon. Ez a szak is eléggé érdekel de jóval kevésbé mint az első. A diploma után mondjuk keményen nekiállnék az orosznak, és akkor utána azt is csinálhatnám amit szeretnék, meg lenne egy másik diplomám, ami önmagában is értékes.
Szóval a kérdésem az hogy mit választanátok, egyből az oroszt vagy inkább a második verziót?:D
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Nos, valóban igen zavaros.
De miért mondod h a bölcsész-diploma nem ér semmit? Ne viccelj, sztem a lehető legszélsesebb körű ismeretet onnan szerzed meg. Nem tudom, sztem te tévhitben vagy, az más kérdés, hogy jelenleg a piaci értékét nem sokra becsülik.
Na a tolmácskodás maga pedig veszett ügy eleve, ha nincsneke jó kapcsolataid, ennyi lenne kb.
Az első válaszolónak: Mit a fenét kezdesz egy orosz bölcsész diplomával? Ha nincs mesterképzésed, ahol tolmácsnak vagy fordítónak specializálódj, akkor minek?
A közgázos voltam.
Hát ezeket hallottam:
-Bölcsészdiplomával munkanélküli lehetsz meg ruhatáros...stb.
.BGF-et ellenben rengetegen dicsérték, ismerőseim is idegenek is.
Szóval ezekből vontam le ezeket a következtetéseket.
Tévhitben élnék?:)
Az első válaszoló nyilván bölcsész...
Én mindenféleképpen a nemzetközi gazdálkodást választanám. Szerintem ahhoz, hogy tolmács munkát vállaljál, bőven elég egy felsőfokú nyelvvizsga. :S
Orosz bolcseszdiploma + BGF - egyutt is mehet ha birod. Ha legkesobb az elso szakod 3. feleveben elkezded a 2. szakod, akkor mindketto mehet allamin, mert 1 felevnek szamitjak a ket szak 1-1 felevet.
Ha nem tudsz/akarsz ket sulit bevallalni, akkor orosz, meg fogsz belole elni, nem kell felni a bolcseszdiplomatol.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!