Mi történik akkor, ha a szakdolgozat megírása során nincsenek konkrét hivatkozások a szövegben, de az irodalomjegyzékben szerepel az összes felhasznált irodalom, mint forrás? Ez plágium?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 19. 07:25
1/7 anonim válasza:
Ahol idézel, vagy a szöveget használod ott ezt jelölni kell.... mert egyébként igen plagizálhatsz is és nem fogadják el.
2/7 A kérdező kommentje:
És most ilyenkor mit lehet tenni? Nem voltam tisztában a dolgokkal. Úgy csináltam, hogy Pl. felhasználtam egy könyvet és a lényeget kivettem belőle, de csak az irodalomjegyzékben tüntettem fel az a művet, mint forrást.Vagy pl idézeteket úgy vezettem be, hogy xy szerint, vagy xy így látta stb....és utána az idézet.
2012. ápr. 19. 07:35
3/7 anonim válasza:
Az xy szerint formában idézetteket hagyhatod ( esetleg az idézet után tüntesd fel az irodalomjegyzékbeli számát (49)
A könyvnél keresd meg hol használtad és a hivatkozást tedd oda pl ( 45)
Ezek a számok az jelzik,hogy az ábécérendes irodalomjegyzékben az a forrás hanyadik. Érted?
De hogy a fenében nem voltál ezzel tisztában? Mire való a konzulens?
4/7 anonim válasza:
Én már 3 szakdolit írtam egynek pedig a társkonzulense voltam.... mit nem tudsz és milyen téma?
5/7 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy már be kellet adni, tehát változtatni nem tudok rajta. Igazából én követtem el azt a hibát, hogy nem kerestem a konzulensem ezzel kapcsolatban, mivel fel sem merült bennem , hogy ez így nem lesz jó.Azt gondoltam, hogy az irodalomjegyzék elég lesz a "lefedéshez". Most egy kicsit "parázok".
2012. ápr. 19. 07:45
6/7 anonim válasza:
Simán egy irodalom jegyzék nem elég.. ugyanis abból nem derül ki,hogy melyik részekhez mit használtál... ráadásul felteszem ebben a helyzetben akár "hibás" is lehet a jegyzéked, ha olyan hivatkozásokat használtál amik esetleg nem relevánsak pl wikipédia.
Készülj fel az opponensed lecseszésére és esetleg arra,ohgy így nem fogadják el... ezt lehet buktad. Melyik főiskolán írod?
7/7 anonim válasza:
Miért nem néztél meg több vizsgadolgozat,hogyan is kell ezt csinálni? Nem igaz,hogy ennyi......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!