Nincs ilyen, hogy konkrét büfészak. Nincs mit felsorolni.
Vannak piacképes és kevésbé piacképes szakok. Minden szakra szükség van, max. nem olyan mértékben, amennyit kitermel magából.
A lényeg: ha valamit hivatásból, szenvedélyből, céltudatosan csinálsz, tanulsz, beleadsz apait-anyait (tehát nem csak vizsgaidőszakban vagy még akkor sem veszed elő a könyveket és nem csak a gyakorlati órákat látogatod), akkor el tudsz majd helyezkedni. Ha azért mész X szakra, mert oda tudtál a legkényelmesebben bejutni, akkor magadra vess.
Azt kell előbb megtalálni, hogy mit szeretnél csinálni. Nem azt, hogy mi a kedvenc tantárgyad, vagy mi nehéz az egyetemen. Ha becsülettel csinálod, a bölcsészkar is nehéz lesz. Ha ellinkeskeded, a gazdasági diplomával is kitörölheted a segged, hisz nem lesz mögötte valós tudás.
első, én ezt értem, amit leírtál!
de arra lennék kiváncsi, hogy sokan melyik szakokra használják ezt a kifejezést..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!