Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen humán szakra érdemes...

Milyen humán szakra érdemes még menni a nyelvet leszámítva?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 11. 17:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Mindegyikre. Egyikre sem. Van konkrét elképzelésed?
2012. ápr. 11. 19:32
 2/6 A kérdező kommentje:
Van, sok-sok éve a történelem és a néprajz között tengődök, de mindenhol az ömlik a nyakamba, hogy felesleges, nem lehet megélni belőle, büfészak és a többi. Nehezen mondanék le arról, hogy azt tanuljam, ami valóban érdekel, de ha egyszer veszett fejsze nyele, ahogy mondani szokás... Szóval ezért tettem fel a kérdést. Humán beállítottságú vagyok, de nem tudom, hogy létezik-e ma olyan szak, ahova tényleg érdemes lenne elmenni tanulni.
2012. ápr. 11. 19:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Tény, hogy nehéz ilyen végzettséggel elhelyezkedni, de ez nagyjából az összes humán szakra igaz. De ha te ilyen beállítottságú vagy, hiába mennél pl műszaki szakra, mi értelme lenne, ha azt nem szereted/nem értesz hozzá/ nincs hozzá kedved...

Én hiszek abban, hogy egyrészt mindenkinek arra a szakra kell mennie, amit szeretne, nem számít, hogy hányan büfészakozzák le meg hasonlók... kit érdekel? Mondok erre egy példát, ami talán tanulságos lehet: én mérnöknek tanulok, nálunk elég nagy divat ez, hogy mindenki leszólja a bölcsészeket, meg mindent, hogy így meg úgy büfészak... csak közben ha megnézed az ilyen leszólós embereket, ők azok, akik már több féléves csúszásnál járnak. Szerintem az ilyen emberek csak azért mondják ezt, mert ezzel próbálják kompenzálni a saját butaságukat, hogy hát nem baj ha meg is bukik mindenből, de legalább nem büfé szak... csak érted mi értelme, ha nem megy neki? :)

Úgyhogy azt válaszd amit szeretnél, és ha tényleg ez érdekel, szorgalmas vagy, normálisan készülsz az órákra, esetleg külön kutatsz egy bizonyos szakterületen belül, már egyetem mellett, vagy legalább nyáron próbálsz a végzettségednek megfelelő munkahelyet keresni...stb, akkor úgyis sikerrel jársz majd, bármit is tanulsz.

2012. ápr. 12. 01:38
 4/6 anonim ***** válasza:
50%
hát nem sok. ha van valami konkrét célod is vele, hogy utána itt vagy ott tudnál vele munkát szerezni, akkor talán. egyébként időpazarlás.
2012. ápr. 12. 08:20
 5/6 A kérdező kommentje:
01:38, köszi a válasz, valahogy szeretnék én is így gondolkodni az egészről.
2012. ápr. 12. 09:39
 6/6 anonim ***** válasza:
Történelem tantárgy mindig is lesz az iskolákban, bár tanárból egyre kevesebb kell. A töri sok kutatásnak az alapja, szóval ez is egy kifutási lehetőség. A néprajz egy kicsi, zárt társaság, ahol nagyjából mindenki ismer mindenkit. A tudáson kívül bizonyára jól jön némi szerencse, de méginkább a kapcsolatok, ha elhelyezkedésről van szó. Túlfizetni feltehetően egyik esetben sem fognak, bár ha szerencséd van, még az sem kizárt.
2012. ápr. 12. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!