Milyen humán szakra érdemes még menni a nyelvet leszámítva?
Tény, hogy nehéz ilyen végzettséggel elhelyezkedni, de ez nagyjából az összes humán szakra igaz. De ha te ilyen beállítottságú vagy, hiába mennél pl műszaki szakra, mi értelme lenne, ha azt nem szereted/nem értesz hozzá/ nincs hozzá kedved...
Én hiszek abban, hogy egyrészt mindenkinek arra a szakra kell mennie, amit szeretne, nem számít, hogy hányan büfészakozzák le meg hasonlók... kit érdekel? Mondok erre egy példát, ami talán tanulságos lehet: én mérnöknek tanulok, nálunk elég nagy divat ez, hogy mindenki leszólja a bölcsészeket, meg mindent, hogy így meg úgy büfészak... csak közben ha megnézed az ilyen leszólós embereket, ők azok, akik már több féléves csúszásnál járnak. Szerintem az ilyen emberek csak azért mondják ezt, mert ezzel próbálják kompenzálni a saját butaságukat, hogy hát nem baj ha meg is bukik mindenből, de legalább nem büfé szak... csak érted mi értelme, ha nem megy neki? :)
Úgyhogy azt válaszd amit szeretnél, és ha tényleg ez érdekel, szorgalmas vagy, normálisan készülsz az órákra, esetleg külön kutatsz egy bizonyos szakterületen belül, már egyetem mellett, vagy legalább nyáron próbálsz a végzettségednek megfelelő munkahelyet keresni...stb, akkor úgyis sikerrel jársz majd, bármit is tanulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!