Melyiket választanátok a helyemben?
Egy olcsóbb, egyszerűbb szemüveget már 10-15 ezer forintért csináltathatsz, a jogosítvány ennek a többszörösébe kerül (tanfolyamok, vizsgadíjak, orvosi alkalmassági, stb. után csoda ha 100 ezer alatt megúszod, nem is beszélve arról, hogy autóra is szükség van a jogosítvány mellé ugye, abba pedig benzin kell - mostanság aranyáron), szerintem a szemüveg árán már nem múlik a dolog. A nyelvtanfolyamok is igen drágák, a nyelvvizsga maga is legalább 20 ezer forint, szóval a pénz nem egy döntő szempont a kérdésedben.
Az jogosítvány, és az autóvezetés képessége egy nagyon hasznos dolog, a munkakereséshez az jobban jön mint egy nyelvvizsga, viszont ha tanulni szeretnél, akkor a nyelvvizsgáért pontokat kaphatsz a felsőoktatási felvételi rendszerbe, ami a jogosítványért viszont nem jár.
Köszi hogy irtál:) Az a helyzet,hogy nekem mindenféle extra kell a szememre amit a sima doki nem is ismer. S nem is tudta felfogni sajnos hogy mi van a semüvegemen..Az autó az nem feltétlenül kell a jogsihoz,mert a párom szüleitől kapunk lehet egy kicsi kocsit,ha megcsinálom a jogsit:) Jelentkezni már jelentkeztem idén,de ha nem vesznek fel akkor nem bánom. Csak találtam egy szakot ami ugy érzem igazán nekem való.
Nyelvvizsga azért lenne fontos mert mindenhol nyelvtudást kérnek szinte..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!