Hogy kezdjek hozzá a regényemhez/novellámhoz?
Sok helyen azt hallom, vázlatot kell írni, de nem tudom, hogy hogy kell.. Mennyire kell a vázlatnak részletesnek lennie?
Esetleg a vázlatíráson kívül, van még valami jó tippetek?
Előre is, köszi
lehet hogy most le leszek pontozva, de nem tudom kihagyni :D
először nyisd ki a könyvet, és kezdj el olvasni :D
amúgy én mikor olvasok valamit, sose írok semmit, csak folyamatosan kell olvasni, és megmarad benned a történet (jobbik esetben)
ha nagyon bonyolult, és egy részt nem értesz, akkor arra menj rá mégegyszer, de ha neked egyszerűbb vázlatot írni, akkor csináld azt, de szerintem csak időpocsékolás
áhh, így már más a helyzet, ebben az esetben egy füzetet, vagy egy word dokumentumot nyiss meg :D, szerintem kezdj el írogatni, ami csak úgy eszedbe jut :), sok sikert :)
2. voltam
Én is írok, de bele akadtam a történetbe, mert csak úgy bumm bele kezdtem. Érdemes lenne nagy vonalakban kitalálni a sztorit, és sorban leírni, pontokba szedve esetleg, hogy mit, hogy tervezel történéseket, jegyzetelni, ha eszedbe jut valami.
Mindenkinek más jön be, a lényeg, hogy jól érezd magad közben. :))
a lényege szerintem hogy lehessen tagolni.Nem árt tudni hogy mik a novella meg a regény sajátos tulajdonságai,nhogy a bevezetésbe akarj mindent leírni,meg a novelláidba több legyen a szereplő mint egy regénybe.Szóval először ezeket tisztázd le aztán két lehetőséged van:1.ahogy esik úgy puffan(sokaknak bejött már)
2.szépen megtervezed a történetet melyik időbe játszódik ki kinek a kicsodája.Az a fontos hogy te tisztába legyél a dologgal.És ha egy kosztümös novellát írsz nehogy olyan szavakat használj hogy vagány csaj és társai:Dpont ma olvastam egy ilyet:D
sok szerencsét.
Sziasztok (: köszönök a segítséget, hasznos tanácsokat adtatok!
Azt hiszem fel kell fednem a kilétemet, 13 éves vagyok, és már sikerült 32 oldalt írnnom... Nálam ez nagy dolog, és most nagyon boldog vagyok(: (még természetesen nincs vge, csak most kezd alakulgani a sztori...)
Köszii(:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!