Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Képtelen vagyok tanulni,...

Képtelen vagyok tanulni, pedig pénteken szóbelizek. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nem tudom rávenni magam, hogy tanuljam a tételeket, és abszolút nemis érdekel már az egész.. Mit csináljak? Aludni alig alszom, hülyeségeket álmodom, amikor meg nagy nehezen neki ülök tanulni, alig haladok és nem is marad meg sok minden. Segítsetek!
2009. jún. 15. 13:48
 1/3 anonim ***** válasza:
84%

a tételek mellé kapsz forrást és atlaszt használhatsz. A mayarnak ülj neki úgy, hogy az életrajzokat elgyakorolod az irodalomatlasszal (használható), a kötelezőt pedig elolvasod a tételből, ha csak 3 mondat raagd meg, az már elég..

törit is gyakorolj atlaszból, és ne aggódj, a forrásból el lehet mondani egész jól még ha nem tudod, akkor is..

Nyelv.. nem tudom hogy állsz belőle, nekem nagyon ment, így én csk 1x olvastam át a tételeket ismétlésképpen, de azt mondtam érettségin, ami eszembe jutott, mindent :)

a választottad pedig azért választott, mert szereted, így azzal sincs sok macera. Nézd át a tételeket, de a tételekre figyelj, ne ébréndozz, ne stresszelj, ne ess kétségbe, ne görcsölj semmin.. tanulj nyugodtan, akkor menni fog!! :)

amúgy ha nagyon tanácstalan leszel, úgyis segíteni fognak.. :)

2009. jún. 15. 14:05
 2/3 A kérdező kommentje:

köszönöm a kedves válaszod, jó hatással volt!:)

hát a töritől anynira nem félek, mert tényleg atlasz+mindimális tudás az egész jó. válaszottam média volt, abból nincs szóbeli szerencsére. az angol a nyelvem, attól félek elsősorban, mert sose ment igazán, és nincsnenk tételek, témakörök voltak megadva, oda egy pár szót át fogok még nézni péntekig (ha jut rá időm). a magyar az megint félős, mert sajnos új tanárt kaptunk kb 12félév körül (beteg lett a régi), és nála úgy van, hogy amit leadott azt szorul szóra kéri vissza. szóval a verselemzés: Mondd el mit érzett a költő amikor ezt írta. ami egyenlő azzal: Mondd el mit modntam órán, hogy én szerintem mit érzett a költő és miért és hogyan írta ezt. Pedig szerettem a magyart, csak így már nincs meg épp az a szabadság benne, amit régen megkedveltem..

2009. jún. 15. 14:11
 3/3 anonim ***** válasza:
84%

hát én mindig is lusta voltam. de a vizsga elött pár héttel betojtam. arra gondoltam mekkora égés ha nem tudok levizsgázni, anyám tök mérges lesz, meg még a barátaim elött is égek majd.

Mikor senki nem votl ottthon, nagy elhatározással elültem, kikapcsoltam mindent, és elövettem pl törit, vagy magyart. elkezdtem kidolgozni vagy megtanulni a tételeket. aztán vissza mondtam, mikor megjött a családom leültettem egty kiszemeltet és meghallgatta az aznapi tanultjaimat. (szerintem rohadtul unták, föleg a tesóm)

minden tétel kb 3-4-5 oldalas volt de volt egy 5-6 soros tartalma az elején. ezek csak pontok voltak, így mikor szinte mindennel végeztem csak ezeket idéztem fel magamba.

4-esre vizsgáztam szinte mindenböl, még abbol is amiböl 2-es voltam négy évig.

Fú már 10 éve volt.

Ja és a magyartól ne félj, nem csak a magyartanárod lesz bent, ott lesz az érettségi biztos, meg más tanárok is, és azok is figyelnek, ha valamelyik tanár nagyon kötekedik, tuti bele szolnak.

2009. jún. 15. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!