Képtelen vagyok tanulni, pedig pénteken szóbelizek. Mit tegyek?
a tételek mellé kapsz forrást és atlaszt használhatsz. A mayarnak ülj neki úgy, hogy az életrajzokat elgyakorolod az irodalomatlasszal (használható), a kötelezőt pedig elolvasod a tételből, ha csak 3 mondat raagd meg, az már elég..
törit is gyakorolj atlaszból, és ne aggódj, a forrásból el lehet mondani egész jól még ha nem tudod, akkor is..
Nyelv.. nem tudom hogy állsz belőle, nekem nagyon ment, így én csk 1x olvastam át a tételeket ismétlésképpen, de azt mondtam érettségin, ami eszembe jutott, mindent :)
a választottad pedig azért választott, mert szereted, így azzal sincs sok macera. Nézd át a tételeket, de a tételekre figyelj, ne ébréndozz, ne stresszelj, ne ess kétségbe, ne görcsölj semmin.. tanulj nyugodtan, akkor menni fog!! :)
amúgy ha nagyon tanácstalan leszel, úgyis segíteni fognak.. :)
köszönöm a kedves válaszod, jó hatással volt!:)
hát a töritől anynira nem félek, mert tényleg atlasz+mindimális tudás az egész jó. válaszottam média volt, abból nincs szóbeli szerencsére. az angol a nyelvem, attól félek elsősorban, mert sose ment igazán, és nincsnenk tételek, témakörök voltak megadva, oda egy pár szót át fogok még nézni péntekig (ha jut rá időm). a magyar az megint félős, mert sajnos új tanárt kaptunk kb 12félév körül (beteg lett a régi), és nála úgy van, hogy amit leadott azt szorul szóra kéri vissza. szóval a verselemzés: Mondd el mit érzett a költő amikor ezt írta. ami egyenlő azzal: Mondd el mit modntam órán, hogy én szerintem mit érzett a költő és miért és hogyan írta ezt. Pedig szerettem a magyart, csak így már nincs meg épp az a szabadság benne, amit régen megkedveltem..
hát én mindig is lusta voltam. de a vizsga elött pár héttel betojtam. arra gondoltam mekkora égés ha nem tudok levizsgázni, anyám tök mérges lesz, meg még a barátaim elött is égek majd.
Mikor senki nem votl ottthon, nagy elhatározással elültem, kikapcsoltam mindent, és elövettem pl törit, vagy magyart. elkezdtem kidolgozni vagy megtanulni a tételeket. aztán vissza mondtam, mikor megjött a családom leültettem egty kiszemeltet és meghallgatta az aznapi tanultjaimat. (szerintem rohadtul unták, föleg a tesóm)
minden tétel kb 3-4-5 oldalas volt de volt egy 5-6 soros tartalma az elején. ezek csak pontok voltak, így mikor szinte mindennel végeztem csak ezeket idéztem fel magamba.
4-esre vizsgáztam szinte mindenböl, még abbol is amiböl 2-es voltam négy évig.
Fú már 10 éve volt.
Ja és a magyartól ne félj, nem csak a magyartanárod lesz bent, ott lesz az érettségi biztos, meg más tanárok is, és azok is figyelnek, ha valamelyik tanár nagyon kötekedik, tuti bele szolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!