Hogyan működik egy szakdolgozat védés? (lent még)
Hello!
Engem az érdekelne, hogy hogyan működik egy szakdolgozat védése, mármint mit kérdezhetnek, kérdeznek e, vagy csak elkell mondani amit a szakdogában leirtam(persze röviden, lényegretörően)?
Egyébként én az ELTE-n vagyok, mint jogász hallgató, és most lesz 1-2 hét múlva a védésem, de nemtudom hogyan készüljek rá, mit kérdezhetnek?
Köszi szépen a válaszokat!
Bocsi, hogy beleszólok, de én is kíváncsi vagyok:
akivel szemben meg kell védeni, az olvasta előtte a szakdolgozatot, ugye? És nem kérdeznek "trükkös" kérdéseket, mármint pl. a szakirodalomból, hogy mit mond ez vagy az erről. Vagy hogy "ebben a részben említi xy munkáját, és mit gondol erről bővebben" vagy hasonlók?
Szóval ez inkább egy egyszerű dolog, vagy próbálnak kötözködni?
Nálunk benn volt a konzulens is (gondolom ez mindenhol így van), ő biztos olvasta, plusz az is, aki értékelte. A többiek opcionális, hogy olvasták-e. Nekem közben volt, amelyik lapozgatta. Az értékelő tanár írt egy összefoglalót, értékelést, aminek a végén volt két kérdés. Azt kérdezték, meg aztán ahhoz kapcsolódva, amiket mondtam. Szerintem nem lehetetlen, hogy belekérdeznek a forrásba is, persze ha ismerik. A tanárok sem olvastak már minden könyvet a világon.:)
Kb. így emlékszem, de már egy éve volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!