Egyetemen mennyit lehet halasztani így?
Most vagyok 11.es és mindenki azt mondja, hogy most találjam ki még, hogy mit akarok érettségi után.
Gondolkodtam azon, hogy megyek tovább tanulni és hogy szakmám viszem tovább. /informatikus/
Anyáék nagyon azt mondogatják, hogy maradjak +2 éven a sulimba. /és akkor kapok egy szakmát/
De ha mondjuk utána jelentkeznék annyira megváltoztatják a jelentkezési feltéleket, hogy lehet hogy nem vennének fel. /gondolok itt ilyenekre, hogy + tárgyat vezetnek be vagy több emeltet vagy mit tudom én/
Mit gondoltok?
nem tom a kérdésed h jön a magyarázathoz.
am 1 év alatt is sokat fog változni.
én azt mondom h azt csináld amit szeretsz. ha az a plusz 2 éves képzésen az adott szakma bejön és szereted csinálni akk tanuld azt. ha nem szereted, akk menj egyetemre és ott tanulj olyat amit szeretsz is csinálni.
nem tudom mennyire érthető.:D
köszi a választ
amúgy úgy jött hogy akkor jelentekznék egyszerre a többiekkel de akkor nem egyből azt kezdem hanem elvégzem a gazd.info.t és csak utána járnék...
vagy így nagyn izés
amúgy ha mennék tovább tanulni akkor is ilyen vagy hasonló irányba mennék így meg nem is tudom hogy egyáltalán lenne e értelme? mert attól hogy szeretem csinálni /meg állítólag okos is vagyok hozzá/ nem tudom hogy maradnék e itthon egyáltalán de pl:. anyáék szerint ide bírnék jóformán csak kerülni amit elvégzek de pl:. of.+ szakmai tanárok /matek tanár szerint elboldogulnék ott is
17/l
Bármilyen változást is vezetnek be, ha neked is nehezebb lesz, másnak is nehezebb lesz. Ha nem felelsz meg adott követelményeknek, nem vagy egyetemre való. Ilyen egyszerű.
Egyébként, hogy mennyit halszthatsz, egyetemje válogatja, de szerencsére nem sok egyetemen engedik, hogy valakit halasztással kezdjen.
jaa. így már értem. persze, lehet ilyet csinálni, elvégzed a +2 évet, aztán mész egyetemre. de akár 10 évet is várhatsz (sőt sokkal többet is), úgyis el lehet kezdeni.
ha érdekel, akk maradj +2 évre, talán még ha jó szakra mész akk pluszpontnak beszámítják azt a + 2 évet is.:)
18/f
gondolj bele, ha két évet halasztasz, akkor államin ugrik 4 félév, akkor viszont gazdinfot olyannyira tökéletesen kell elvégezned, hogy nem csúszhatsz le egy félévről sem, különben fizetned kell, és azért gondolom azért te is tisztában vagy vele, hogy a programozás nem éppen a legegyszerűbb tantárgy
szerintem menj rögtön tovább, már csak azért is, mert akkor még benne leszel a tananyagban, a matekben meg a többiben, de két évé alatt rengeteget felejthetsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!