Valaki segítene nekem eligazodni az ETR-rel kapcsolatban?
Sziasztok! Igazából csak annyi lenne a gondom, hogy költségtérítéses hallgató vagyok, és Diákhitel engedményezés útján fizetem a tandíjamat, már nem is tudom, mióta. Eddig sose foglalkoztam ilyesmivel, de most sikerült a leadási határidő utolsó napján bevinnem a nyomtatványokat, és most eléggé ráparáztam a dolgokra. Az automatikus bejelentkeztetés március 2-áig (azaz most péntekig) tart, a követelményeknek megfelelek, jogosult vagyok az Aktív státuszra. Persze az anyagi tartozást leszámítva, de épp ennek kikerülésére van ugye az engedményezés. Mivel a korábbi félévekben mindig a leadási időszak legelején nyújtottam be a kérvényt, sose néztem, aktív vagyok-e, csak a leadási időszak legvégén - persze mindig aktív is voltam akkor már. Most viszont másfél hét alatt még mindig Bejelentkezésre vár státuszban vagyok, és eléggé ráparáztam arra, hogy talán nem fogadják el, vagy valami. ETR-üzenetem nincs ugyan (illetve nem ezzel kapcsolatban), viszont csak most volt annyi eszem, hogy a pénzügyeimet is alaposabban megnézzem. Itt, a befizetéseknél vettem észre, hogy a tandíjat még mindig tartozásként tartják számon, meg ott van, hogy Várakozó engedményezés, viszont zölddel azt is odaírták, hogy Fizetve. Az alábbi képen meg is mutatom.
Kérdésem ezzel kapcsolatosan az lenne, hogy ez a Fizetve felirat már elegendő ahhoz, hogy megnyugodjak, és majd a holnapi-holnaputáni-pénteki nap folyamán valamikor Aktív is leszek, vagy menjek inkább be a TO-ra és kérdezzek rá?
Köszönöm előre is a válaszokat, és elnézést, amiért ilyet kiírok, de félek kicsit, hogy nem lesz minden rendben, zsebből nem tudjuk utólag már befizetni a pénzt, és ez lenne az utolsó félévem, nem akarok ilyenen elszállni. És úgy gondoltam, a leghamarabb itt kapok választ, még akkor is, ha az első reagálók csak a sületlenséget írják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!