Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szóbelizek a Fazekasba (szerdá...

Szóbelizek a Fazekasba (szerdán) és az elvárt tananyagnak kb 1/5ét tudom. Segítene valaki felkészülni?

Figyelt kérdés

[link]

ez amit kérnek, igaz 2010es, de szerintem nem nagyon változtatnak évenként az elvárásokban. Valaki segítene nekem elmagyarázni ezeket, hogy miket tartalmaznak, hogyan kell ezeket elmondani, esetleg aki a Fazekas Mihály Fővárosi Gimnáziumba jelentkezett már, és volt szóbelin esetleg elmondaná az élményeit, hogy milyen volt?

2012. febr. 24. 13:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
59%
bocs,de ha ma csak 1/5-ét tudodésmég magyarázni iskéne,mert nem érted,akkor feleljtsd el a Fazekast.Hogy jutott egyáltalán eszedbe?
2012. febr. 24. 13:26
 2/13 A kérdező kommentje:

behívtak, és azért nem tudom, mert ahogy átnéztem, úgy az esett le, hogy basszus, mi ezt nem is tanultuk. jó ok, lehet többet tudok, a matekot mindenféleképpen tudom, de a magyart egyáltalán nem. Annak értettem az 1/5-ét, a matekban meg pl a ,,ha...akkor"t nem tudom alkalmazni.

am meg nem vagyok annyira hülye, hogy nem tudnék bejutni...

igazából anyuék akarják, mert világszinten színvonalas iskola. és nem azt kértem, hogy azt mondják meg nekem mennyire is béna vagyok, hanem hogy segítsenek, ha meg nem tudsz akk légy oly szíves és tartsd meg a véleményedet magadban :) ^^

2012. febr. 24. 13:33
 3/13 anonim ***** válasza:
75%

Az ország egyik legjobb gimnáziumba jelentkeztél, és a felvételi előtt 5 nappal te még csak a tananyag 1/5-ét tudod.

Gondold át még egyszer...

2012. febr. 24. 13:34
 4/13 A kérdező kommentje:

mondom magyar... -.-" de én hibám az, ha a magyart nem tanultuk? és most, hogy orvosáltal vagyok kiírva van lehetőségem tanulni? eddig azért nem tanultam rá különösképpen, mert azt hittem, hogy ami tehetség gondozót írtam, az lepke puki ^^ de kiderült, végül is behívnak így is. ÉS A MAGYART NEM TUDOM!!!! :D abban kéne segíteni. Természetesen tudom a műfajokat, műnemeket, azoknak a jellemzését.

De pl a jambusok, meg morák meg mik voltak még, azokat teljes mértékben nem is tanultuk, kerestem neten, de nem értettem meg, és magyar tanárommal meg nem tudtam időpontot egyeztetni, hogy mikor magyarázza el, mert vagy nekem van akkor órám, vagy neki. Bátyám nem tud segíteni, anyu és apu nem tanulta.

Aztán biblia (egyáltalán nem vettük magyar órán). Ezeket nem tudom. Meg igazából attól félek, hogy olyan könyvekről, művekről fognak kérdezni, amiről nem is tanultunk.

A nyelvtani rész meg az úgy megy... ahogy átnéztem az nem nehéz.

2012. febr. 24. 13:45
 5/13 anonim ***** válasza:
62%

A te hibád az,hogy most állsz neki.

ne mond már,hogy pla jambusokat nem tanultátok...

2012. febr. 24. 13:50
 6/13 anonim ***** válasza:

5 nap alatt nem lehet csodát tenni. Próbáld magadtól tanulni, mert ember legyen a talpán, aki begépeli neked a magyarázatokat.. A Biblia (nagy B-vel) megint olyan, hogy nem lehet egyik napról a másikra megtanulni, 5 nap is bőven-bőven-bőven kevés ehhez.

Ami megy magadtól, azt tanuld meg, és reménykedj, hogy amit nem tudsz, abból nagyon minimálisat fognak kérdezni.

2012. febr. 24. 13:51
 7/13 A kérdező kommentje:
téényleg nem tanultuK!!! és ez nem az én hibám. Alap, hogy vettük az időmértékes verselést. Ezen belül esküszöm, hogy nem vettünk semmi mást!!! Átnéztem a tankönyveimet, füzeteimet és nem találtam sehol sem, ahol vettük volna. :/
2012. febr. 24. 13:55
 8/13 A kérdező kommentje:

6# Jó bocs télleg nagy B.

am meg nem azt kértem, hogy az egészet, de ha valaki egy cseppet is tud segíteni, az segítsen. És már előtte is tanultam, igaz nem szakadtam meg benne, de átnéztem egyet-kettőt amit nem tudtam (igazából volt verseny és az előtt néztem át még ezekből néhányat). Nem óriásian nagy segítségre várok, csak egy picit arra, hogy magyarázza el valaki pl az időmértékes verselésnek az egységeit, vagy mik azok.

2012. febr. 24. 13:58
 9/13 anonim ***** válasza:
Írj privit, a magyarban tudok segíteni (magyar szakos vagyok az egyetemen). Írd meg, mi nem megy, és megpróbálom elmagyarázni, vagy elküldeni a segédanyagot, ahonnan megtanulhatod.
2012. febr. 24. 13:59
 10/13 anonim ***** válasza:

Én a Fazekasban végeztem, elmentem mérnöknek. a BME-n Utána nem találtam munkát.

Figyelj inkább egy jó szakmát válasz.

2012. febr. 26. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!