Az egyetemi bentlakást mennyiből lehet megúszni egy évben?
bejárós vagyok a debreceni egyetemre, fizetősön vagyok és be akarnék költözni. A gond, hogy már fizetősön vagyok így egy bentlakás dolog érdekes lenne ezért kérdezném, hogy
mennyiből lehet megoldani? mennyit költötök egy évben? egy évben mennyibe lenne?
Koli vagy albérlet? Először is meg kéne tudnod, hogy mennyibe kerül a kollégium, ahova költözni szeretnél, annak a költsége adott ugye.
A koli nálunk mondjuk olyan 12 ezer nagy átlagban. Egy évre ugye az ugye 10 hónap, 120 ezer, plusz nekem anno, amikor kolis voltam, akkor kajára elment olyan heti 3 ezer (nem éltem túl nagylábon és magamra főztem többnyire), ha már kisebb bulikat, 1-2 menüs ebédet beleszámolok, akkor heti 5-6 ezer, ha hazautazás is drága, akkor ez lehet 10 ezer is. Persze hazautazni nem kell minden héten, de gondolom te közel laksz viszonylag ha bejárós voltál.
Számoljunk mondjuk átlag heti 5 ezerrel (szerintem ennyiből jól el lehet éldegélni), akkor az nagy átlagban havi 20 ezer, azaz 10 hónapra 200 ezer + koli = 320 ezer/év. :)
Albérlet az ennél jóval több, de ez sokmindentől függ, pl mennyibe kerül Debrecenben egy albi, milyet fogsz ki, hol, hányan laktok együtt stb, de ez jócskán megdobja a költségeket, mert az albi és rezsi mellett magadnak kell gondoskodni, netről, tv-ről, meg minden egyéb igényedről. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!