Azt hallottam, hogy aki tudja a matekot, az jó angolból
is. Mit gondoltok erről?
Figyelt kérdés
2009. jún. 3. 21:25
1/6 anonim válasza:
Vannak kutatások, amik tényleg azt állítják, hogy a matematikai érzék - zenei érzék - idegen nyelvek tanulásának eredményessége összefügg egy embernél, vagyis aki jó az egyikből, az nagy valószínűséggel jó lehet a másik kettőből is, de azért ezt nem lehet készpénznek venni. Igaz, több olyan embert ismerek (magamat és a testvéremet a családban, a baráti körben pedig számtalant) akinél tényleg így van, de minden ember más és más, így a tehetsége a különböző dolgok tanulásához is máshogy alakulhat.
2009. jún. 3. 21:31
2/6 anonim válasza:
Én ezt eddig nem hallottam, de tény: nem tudom a matekot, mindig is utáltam, de angolból nagyon jó vagyok - felsőfokú Rigó utca. És más nyelveken is beszélek társalgási szinten: olasz, spanyol, és kicsike japán.
Mivel 3 éve nyelv vizsgáztam, h szinten tartsam a tudásom angol nyelven nézek filmeket. Munkám során is használom.
2009. jún. 3. 22:35
3/6 anonim válasza:
Szerintem semmi alapja...legalábbis nem sok.
Én is jó vagyok Angolból,de a matekhoz nincs eszem.
2009. jún. 4. 08:47
4/6 anonim válasza:
Lehet benne valami. Akiket ismerek, és jók matekból, 90%-ban tényleg jók idegen nyelvből is. De ha engem kérdezel, ez szorgalom kérdése :D A matekhoz szorgalom kell, akinek meg az van (+ egy kis nyelvérzék), az jó lesz idegennyelvből is. Fordítva már nem így van (magam példájára), nem vagyok vmi jó matekból, de nyelvekből meg igen, azokhoz nem kell annyi szorgalom, inkább nyelvérzék. Kicsit lusta vagyok :D
2009. jún. 4. 11:49
5/6 anonim válasza:
Jó a logikám, jó voltam matekból, fizikából és jó a nyelvérzékem. Viszont kevés a szorgalmam, és a magolós tárgyakkal le lehet rendesen izzasztani. Nálam ez valamennyire működik, de általános esetben az idegennyelv tanulását annyi tényező befolyásolja (nyelvi közeg, szorgalom, tanár, tanóra, motiváció stb.), hogy nem hiszem, hogy bármit is megmutatna ez a felmérés.
2009. jún. 4. 12:52
6/6 anonim válasza:
Nos, tényleg vannak ezzel kapcsolatban kutatások de..ha magamat nézem nagyon jó vagyok matekból, jó a logikám, és van sok szorgalmam is, viszont nyelvérzékem abszolut nincsen..angolból mindig éppenhogy átmentem, nyelvvizsgám sincsen.
Viszont a párom pl. mindigis nagyon jó volt matekból is, angolból is. Szóval szerintem emberfüggő a dolog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!