Hogyan lehet az írásbeli érettségikre készülni, pl. : biológiából?
Figyelt kérdés
Megnéztem néhány érettségi lapot még tavalyról meg tavalyelőttről, és egy csomó olyan van benne, amihez nem a tanult tananyag kell, hanem mellékes dolgok. Megkérdeztem néhány tanárt, azt tudom, hogy a szóbelihez szükséges a lexikális tudás, de írásbelire hogyan készüljek??2012. febr. 10. 00:20
1/9 A kérdező kommentje:
Sikeres érettségit szeretnék ugyanis, és álmatlan éjszakáim vannak. Kérlek segítsetek, tapasztalatok is jók lennének, sokat segítene az is.
2012. febr. 10. 00:21
2/9 anonim válasza:
Úgy, hogy beszerzed a megfelelő tankönyveket, megkeresed az adott tárgy követelményrendszerét, és szépen megtanulod, logikusan, vagy ahogy szeretnéd. Ami a követelményrendszerben van leírva, az lehet az érettségiben csak, nem több. Tehát meglepetés nem érhet igazából.
3/9 anonim válasza:
Jah és figyelsz órán, hogy megértsd a dolgot, ha esetleg nem vagy az a könyvből tanulós típus.
4/9 anonim válasza:
bioszból a régi (vastagabb) Oláh Zsuzsa bioszkönyvek a legjobbak, azokban egy csomó érdekesség le van írva, ami megjelenhet emelt bioszon is. egyik haverom önmagától készült fel bioszból, úgy, hogy elolvasta ezeket a könyveket és 84%ot ért el
5/9 anonim válasza:
Ajánlom a szerényi-féle Biológia I és II-t, valamint a hozzá tartozó Nagy biológiai feladatgyűjteményt. Ezen kívül nagyon jó ábrái vannak a mozaikos tankönyveknek, és a 11-12.-es feladatgyűjtemény is teli van gondolkodtató feladatokkal. Nekem beváltak :)
Emelten igazából nem az a lényeg, hogy minél több információt benyalj, hanem hogy tudjad alkalmazni őket.
6/9 A kérdező kommentje:
Na igen, nekem pont emeltem lesz bioszból, és mozaikos könyveim vannak feladatgyűjtemény nélkül. Akkor ha az az Oláh Zsuzsa-féle könyv jó, akkor megszerzem. Köszönöm a válaszokat! :)
2012. febr. 10. 18:00
7/9 anonim válasza:
szia! tudom mit érzel, én is idén érettségizek, és nem egy álmatlan éjszakám volt már miatta. Én irodalomból emeltezek, úgyhogy fogtam magam, és nekiültem a Pethőné-könyveknek, laponként átolvasom mind a 4x500 oldalt, és kijegyzetelem, aztán benyalom őket. Máshogy szerintem nem lehet. Történelemből ugyanígy csinálom. Szerintem a jegyzetelés fontos, mert egyrészt kábé 70 százalékát meg lehet jegyezni így, másrészt azt a maradék 30-at már elég egy mondjuk 100 oldalas jegyzetből megtanulni, nem négy vastag tankönyvből. Sok sikert neked :))
8/9 anonim válasza:
bp-en vagy orosházán tudok olcsón adni mozaikos bioszfeladatgyüjteményt
9/9 A kérdező kommentje:
Mennyinek számít Neked az olcsó? :D
2012. febr. 12. 16:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!