Új felsőoktatási törvény szerint kötelező természettudományos tantárgyból érettségit tenni, ezt most hogyan?
Sziasztok!
11-es tanuló vagyok, egy 4éves tagozaton. Nyilván gimnáziumban.
Behoztak egy olyan törvényt, hogy kötelező termt.t.tárgyból érettségit tenni, viszont emellett abból érettségizel le, amiből akarsz. S ha az adott szak elfogadja mondjuk a tesit, akkor nyilván azt számíttatod be, nem a Fizika érettségid.(pl.)
ÉN személy szerint nem szeretnék 6 t.tárgyból érettségit tenni, így szeretném elkerülni a félreértést.
A kérdésem az, hogy rám is vonatkozik már ez az új törvény? Ha nem, ez kikre vonatkozik ?
- Mindenki mást mond. Legtöbbek szerint nem vonatkozik rám(tehát Én érettségizhetek bármiből választottan), mivelhogy nem szóltak 2évvel az adott t.tárgyak tanulása előtt a törvény módosulásáról.
NAGYON nagyon megköszönöm annak a választ, aki tudja is igazolni, hogy miért vonatkozik vagy miért NEM vonatkozik rám ez az új törvény-módosítás.:)
"..A választott tantárgy ezentúl kizárólag természettudományos tárgy lehet. .."
"Mit értünk természettudományos tantárgy alatt?..
következők lehetnek: fizika, kémia, biológia, földrajz, vagy természettudomány. .."
Ami félig természettudományos, de mégis elfogadták -ezeknek a listája:
Az INFORMATIKA nincs benne.. [ebből terveztem érettségit tenni]
Most komolyan mondod, hogy nem tudod értelmezni azt, ami le van írva??
Magyarból hogy szeretnél leérettségizni?
Szerinted ebben hol említik, hogy ÉRETTSÉGIZNI kell belőle? Elárulom, hogy SEHOL, mert NEM kell.
A TANULMÁNYI PONTOK számításánál kell figyelembe venni egy természettudományos tárgyat is.
Emellett nem tudom feltűnt-e, hogy az első mondat így kezdődik: "A 2012. évi "
Ha 2012.-től érvényes ez a változás, és te 2013-ban érettségizel, akkor szerinted vonatkozik rád?
Bocs a hangnemért, de tényleg kicsit bosszantó, hogy 16-17 éves fejjel nem tudod értelmezni a leírtakat.
De legalább rájöttél akkor remélem.
Nem probléma..
Köszi tényleg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!