Most akkor a munkáltatóknak kötelező lesz emelni a fizetéseket az adójóváírás eltörlése miatt?
Úgy van, ahogy az első írja.
A minimálbérig meg kell emelnie mindenképp, afölött nem kötelező (nem is lehet ilyenre kötelezni, amiatt, amit a második ír), viszont, ha nem teszi meg, nem indulhat egyes pályázatokon.
"ez jó dolog, de remélem arra mindenki számít, hogy ezt az emelést nem minden vállalkozás engedheti meg magának. ez pedig újabb elbocsájtásokhoz vezet és még több munkanélküli lesz"
Annak a vállalkozásnak amelynek egy közepes mértékű emelés
gondot okoz, ott már alapjáraton gondok vannak. És ezt úgy mondom, hogy én magam is vállalkozó vagyok és akár 100.000 Huf/fő pluszkiadást elbírna a cégem, még úgy is bőven nyereséges lennék! Egyébként 30 emberem van és mindegyik magyar viszonylatban jól keres és nem szúrom ki a szemüket minimálbér közeli fizetéssel, hanem tisztességes bérezést kapnak 100%-ban bejelentve.
Nem kötelező, legvégsőbb esetben visszaminősíthetik a dolgozóikat 6 órába és akkor már nem is kell megadni a minimálbért.
"Annak a vállalkozásnak amelynek egy közepes mértékű emelés gondot okoz, ott már alapjáraton gondok vannak."
Lehet magas lóról beszélni, meg dicsekedni de sajnos MO-on egyre több ilyen vállalkozás van és szerintem csak tisztelni lehet azokat a vállalkozókat, akik a legvégsőkig megpróbálják megtartani az alkalmazottaikat.
Az én munkaadóm is kitart mellettünk, nem zárunk be. Tudom, hogy ez a cégnek még több megterhelést fog okozni, de ők még bíznak abban, hogy egyszer majd elindulunk fölfelé.
"csak tisztelni lehet azokat a vállalkozókat, akik a legvégsőkig megpróbálják megtartani az alkalmazottaikat. "
Igen, de ha esetleg normálisan fizetnének adót a tisztességes vállalkozók, akkor előbb-utóbb kevesebbet kellenes fizetni adó formájában, mert többen adóznának! Mert az államtól minden segítség kell nekik, de a közösbe nem vagy csak a minimálisat teszik bele. A keleti felfogásnak kell változni, mert addig semmi nem fog változni.
A cégem mindig tisztességesen fizetett minden adót és járulékot, nem alkalmazunk senkit sem feketén, sem feketén nem fizetünk béreket. 25 éve létezik a cég és pontosan tudom, hogy mire mit fizetünk, mert én viszem a pénzügyeket és a bért.
Miért feltételezed látatlanba azt, hogy mindenki csak csalni, lopni és hazudni tud?
minden elismerésem a rendes vállalkozóké.
de ismerjük el, hogyha mindegyik az lenne, nem lennénk ilyen kakiban. Uyganakkor azt is elismerem, hogy túl nagyok a terhek.
Így mindig az fizet, aki rendes.
Mintahogy úgy tűnik, a hiteleket is a mi pénzünkből fogják fizetni, pedig mi nem ugráltunk lukas gatyában, hanem beláttuk, hogy ami nem megy, az nem megy, nem kell tovább nyújtózkodni ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!